XS
SM
MD
LG
XL

Код за успех: Опростявай

 • Цена: 19.90 лв
  3.96 (18 ratings by Goodreads)
 • Автор:Ричард Кош
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 352

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 26.09.2021
   до краен адрес: 26.09.2021 - 28.09.2021
В "Код за успех: Опростявай" авторът на бестселъра "Принципът 80/20" Ричард Кош разкрива мощна, нова стратегия за всяка компания и всеки бизнес
През последните четирийсет години Ричард Кош работи за намирането на прости и елегантни принципи, които ръководят успеха на компаниите. В хода на съвместната си работа с рисковия капиталист Грег Локууд и с подкрепата на специално сформиран изследователски екип от OC&C Strategy Consultants Кош успя да открие елементарен принцип, който обединява напълно различни компании с изключително висока стойност, като IKEA, Бостънската консултантска група, Honda и Uber, и той е опростяване.
Как вашият бизнес може да бъде опростен? С практически примери за някои от най-известните фирми през последните сто години, тази показателна книга ни показва как да анализираме потенциала за опростяване на всяка една компания и как в крайна сметка можем да обогатим света.
Случва се нещо интересно. Uber, най-голямата в света компания за таксиметрови услуги, не притежава нито едно превозно средство. Facebook, най-популярният собственик на медии в света, не създава съдържание. Alibaba, най-печелившият търговец на дребно, не поддържа запаси. А Airbnb, най-големият доставчик на хотелиерски услуги в света, не притежава недвижими имоти.
Тайната е разбулена!
В предговора говоря за важността на опростяването на вашия бизнес и вашия пазар. Защо това е толкова желателно? Е, както стана ясно, това е тайната за създаването на много голям пазар и за полагането на основите на един изключително рентабилен бизнес.
Опитът ми показва, че може би най-успешните компании са тези, които са не само пазарни лидери на отличаващ се с висок растеж пазар (Принципът Звезда), но и най-опростените. Казано на чист икономически език, опростяването носи две големи ползи:
може да доведе до висок растеж на бизнес и пазар; и
да го направи при висока норма на печалба, защото опростяването може да доведе до ниски разходи за производство и в същото време до високи цени.
И какъв е трикът тук?

В цялата ми кариера винаги съм търсил отговори, но никога не съм прилагал шаблон на принципа за опростяването по същия системен начин, по който прилагах принципите 80/20 и Звезда. След това, преди около пет години, Грег ми обърна внимание на този пропуск в моето мислене. Именно така започнахме това пътуване, чиято кулминация е книгата, която сега държите в ръцете си.
Ричард Кош
Допълнителна информация
Автор
 • Ричард Кош
 • Поредица
 • Автор Ричард Кош
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 352
  Размери 0.445kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Икономика и бизнес / 
  Код: 132.277
  ISBN/Barcode: 9789547832602
  Производител: LOCUS
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата
  „Тази книга обобщава научни прозрения от Нютон до наши дни, съставяйки практически наръчник за успех..
   3.77

  Цена: 19.90 лв

  Може да ви интересува
  Успехът: Психология на постиженията
      Това експертно ръководство, основано на психологически изследвания, е за все..
   4.24

  Цена: 25.90 лв 20.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка