XS
SM
MD
LG
XL
  • Моят живот с Кас Д’амато - Създателят на Тайсън

Моят живот с Кас Д’амато - Създателят на Тайсън

  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Майк Тайсън
    Година на издаване:2018
    Език: Български
    Корица: Твърда
    Страници: 520
Историята за отношенията между най-опустошителния боксьор в тежка категория в историята и човека, който го прави такъв. Ключът към безпрецедентния успех на ринга на Майк преодоляването на демоните му, а човекът, който му помага да успее да ги пребори, е Кас Д'Амато.

Когато боксовият треньор и 13-годишният разбойник се запознават, Д'Амато вижда в момчето шанс за слава и избира да го покровителства. "Iron Ambition" е епична история на тази петгодишна връзка, както и ръководство за уроците на Д'Амато, които помагат на Тайсън да стане най-опустошителният боксьор в тежка категория в историята и по-късно да постигне уравновесеност и интимност с друг човек.

Кас Д'Амато притежава блестящ ум и усет за иновации. Той осъзнава, че ключът към успеха е постигането на състояние, в което, мислите и емоциите не пречат на волята. Всички ученици на Д'Амато достига, под негов контрол, върха на възможностите си. Д'Амато изучава и страха. Вместо да учи момчетата си, че страхът не съществува, той им показва как да го използват за достигане на по-доброто си аз. Може би, най-важното, на което Д‘Амато научава Тайсън, е дисциплината и как да я използва, за да му служи в живота.

Парадоксално, уменията, които Д'Амато вселява в Тайсън, които му събират несметни богатства и слава, отварят вратата към най-голямото предизвикателство в живота на боеца, когато легиони корумпирани кръвопийци идват, за да се възползват от него. Едва след много години на тежки удари Тайсън се връща към корените си и използва уроците на Д'Амато в къщата на Хъдсън, за да възстанови разума си и да оправи живота си. Пътят на Тайсън към стабилност и спокойствие е една изключително интересна история, писана в голяма част от пътя от ръката на Кас Д'амато.
"Неговото име беше Кас Д'Амато. Той напълни главата ми с мечти за слава. Без този мъж нямаше да стоя и да се взирам през прозореца на баровски хотел. Вероятно щях да живея в някакъв порутен жилищен блок в Браунсвил или да ям пилешки крилца с мазна лъжица в предградията, вместо да си поръчвам кордон бльо от румсървиса. Или можеше да съм мъртъв.

Наистина не разбирам как се случи всичко това. Как така този боксов мениджър и треньор, който живееше като изгнаник на север от Ню Йорк, ме погледа как правя спаринг за по-малко от 10 минути да правя спаринг, когато бях на тринадесет, и предвиди, че ще стана най-младият световен шампион в тежка категория за всички времена? Тази книга е за нашата връзка."
Майк Тайсън

"Втората част от историята на Железния - "Създателят на Тайсън", навлиза в дълбоко в генезиса на страховития боксьор. Самият Майк прави дисекция на причините, поради които се превръща в един от най-доминантните боксьори. В центъра на фабулата се озовава легендарният треньор Кас Д'Амато.

Дългогодишните изследвания на Тайсън и неговият съавтор Лари Сломан стигат до уникални истини за ролята на "италианското старче", както е наричан в книгата специалистът. Идеята за формирането на безмилостен и непобедим боксьор минава през много трансформации. Сблъсква се челно с италианската мафия в Ню Йорк и Чикаго в средата на XX век. Преминава през изграждането на друг велик шампион - Флойд Патерсън. Формира се в резултат на много предателства, заплахи, параноя, изолация от света и семейството.

В "Създателят на Тайсън" главният герой крачи в миналото на своя ментор. С настървението на Шерлок Холмс открива шокиращи истини за самия себе си и проследява цяла върволица от събития. Благодарение на тях той слага боксовите ръкавици, а пред него Магьосника с лапи започва да обработва бавно и методично нагорещеното желязо."
Огнян Георгиев - журналист, спортен коментатор и преводач на книгата
Допълнителна информация
Автор
  • Майк Тайсън
  • Поредица
  • Автор Майк Тайсън
    Година на издаване 2018
    Език Български
    Корица Твърда
    Страници 520
    Размери 0.690kg
    Категория Книги /  Спорт /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Бойни изкуства / 
    Код: 0664.00081
    ISBN/Barcode: 9789543761630
    Производител: ЖАНУА 98
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка