XS
SM
MD
LG
XL
 • Къщите още говорят

Къщите още говорят

 • Цена: 31.00 лв
  4.25 (19 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Маряна Екимова-Мелнишка, Александър Н. Геров
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Българска
  Страници: 424

    Още 360 забележителни къщи в 18 града на България разказват историите на своите създатели и обитатели във втория том на успешния проект на Нов български университет, започнал с книгата „Къщите говорят" и продължаващ сега с „Къщите още говорят".

    С 360 автентични цветни снимки и документално подкрепена фактология авторите Мариана Екимова-Мелнишка, журналист, преводач и преподавател, и доц. д-р Александър Н. Геров, математик и любител-фотограф, отново създават многоцветна панорама на облика и живота в още големи и малки градове за краткия период от Освобождението до Втората световна война - чрез европейската им архитектура и идеалистичния патриотизъм на родените и работили в тях известни и неизвестни строители на съвременна България, както ги нарича историографът Симеон Радев.

    От Видин и Лом край Дунав, после до Плевен и Ловеч, покрай Дряново и Троян се стига отново до Русе, присъстващ пространно и в първия том, а оттам в Шумен и, естествено, във Варна, защото и тя има какво повече да разкаже. А на юг по Черноморското крайбрежие се спира в Несебър и Созопол, между които пак се обикалят улиците на Бургас, променил се за две години. И на път за Пловдив - с уважение към Стара Загора, но и с отбивки до Чепеларе и Хисаря, защото имат какво да разкажат преди „Филибето" да покаже, как се готви за столица на културата. Пътят обратно към София по този маршрут минава през Самоков, пълен с изненади. Столичният град си остава неизчерпаем и му е отреден отново „лъвския пай" и в този том - с нови находки на обгрижени и зарязани къщи, които искат да бъдат чути, преди гласовете на някои от тях да заглъхнат в грохота на багерите.

Допълнителна информация
Автор
 • Маряна Екимова-Мелнишка, Александър Н. Геров
 • Поредица
 • Автор Маряна Екимова-Мелнишка, Александър Н. Геров
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 424
  Размери 0.800kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Архитектура и интериор / 
  Код: 143.256
  ISBN/Barcode: 9786192330361
  Производител: НБУ
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Етюд-и-те на София
  „Етюд-и-те на София” е фотографски проект, който започва през 2015-а като фейсбук страница и бързо с..
   4.87

  Цена: 23.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка