XS
SM
MD
LG
XL
 • Какво би станало, ако...?

Какво би станало, ако...?

 • Цена(при On-Line покупка): 22.00 лв
4.16 (34 ratings by Goodreads)

    От създателя на невероятно популярния уебкомикс xkcd – смешни и информативни отговори на важни въпроси, които може би никога не са ви хрумвали. Милиони хора посещават xkcd.com всяка седмица, за да четат иконичния уебкомикс на Рандал Мънро. Човечетата от чертички в неговите рисунки за науката, технологиите, езика и любовта имат огромен брой предани последователи, също както и задълбочените му отговори на най-чудноватите въпроси, задавани от феновете.

    Запитванията към него се простират от просто странни до откровено зловещи:

 • Какво би станало, ако вляза да плувам в басейн с отработено ядрено гориво?
 • Възможно ли е да се конструира реактивна раница от стрелящи надолу автомати?
 • Какво би станало, ако земетресение от 15-а степен по Рихтер удари Ню Йорк?
 • Възможни ли са огнени торнада?

    Отговорите му са шедьоври на яснотата и остроумието, обясняващи всичко с хаплив хумор и прецизност – от релативистичните ефекти на бейзболната топка, ударена с почти светлинна скорост, до многото ужасни начини, по които можете да умрете, докато редите периодичната таблица от всички елементи в чист вид.

    В книгата са включени нови, неполучавали досега отговор въпроси, както и най-популярните отговори от уебсайта xkcd. „Какво би станало, ако...?“ е просвещаващо пиршество за феновете на xkcd и за всеки, който обича да размишлява за хипотетичното.

    Рандал Мънро, бивш специалист по роботика в НАСА, е автор на научния блог за въпроси и отговори What If и популярния уебкомикс xkcd. 

    Милиони хора посещават xkcd.com всяка седмица, за да четат иконичния уебкомикс на Рандал Мънро и изчерпателните му отговори на най-чудноватите въпроси, зададени на фенове. В книгата са включени най-популярните от тях (от философски до строго научни), както и нови въпроси, останали без отговор досега.

    Текстът е шедьовър на яснотата и остроумието, обясняващ всичко с хаплив хумор и прецизност. „Какво би станало, ако...?“ е просвещаващо пиршество за всеки, който обича да размишлява за хипотетичното и заслужено се превръща в бестселър номер едно на „Ню Йорк Таймс“.

Допълнителна информация
Автор
 • Рандал Мънро
 • Поредица
 • Автор Рандал Мънро
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Оригинално заглавие What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical
  Преводач Елена Филипова
  Страници 320
  Размери 0.390kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Научнопопулярна литература / 
  Код: 200.2575
  ISBN/Barcode: 9786190104407
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка