XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Животът в Япония

Животът в Япония

 • Цена: 25.90 лв
  3.87 (58 ratings by Goodreads)
 • Автор:Ютака Ядзава
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Националност:Американска
  Оригинално заглавие:How to Live Japanese
  Преводач:Илия Илиев
  Страници: 224

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 19.01.2021
   до краен адрес: 19.01.2021 - 21.01.2021

    Независимо дали се усъвършенствате в изкуството да се потопите сред удоволствията на природата (шинрин-йоку), или майсторски да слепвате строшена керамика (кинцуги), японските обичаи успяват да просъществуват в продължение на векове до днес заедно със съвременните подходи за благополучие и хармония.

    Воден от амбицията да представи най-важното от японския дизайн, кухня, философия и култура, Ютака Ядзава предлага най-добрия пътеводител из тайните на тази страна. От книгата „Животът в Япония“ ще разберете, че Токио е не само мегаполис на мегаполисите, но и пътеводна светлина за тези, които искат да живеят в разбирателство в нашия все по-урбанизиращ се свят. Ще научите как, въпреки че две трети от територията на страната е покрита с гори, хората тук се отнасят с уважение и с благоговение към природата.

    Ще се запознаете с изкуството на приготвяне на чай и различни традиционни церемонии, с образователната система, с шинтоизма и дзенбудизма. От разказите в книгата ще усетите радостта от икигаи, ще опознаете най-модерното производство на филми, ще проследите как японците създават революция на пазара за уиски и ще се изненадате на порядки като „войната“ между родителите, които се конкурират кой ще приготви най-красиво подредената кутия за обяд на детето си.

    Излезте навън, проявете милост към ближния и променете прекалено натоварения си живот към битие, изпълнено с хармония.

Допълнителна информация
Автор
 • Ютака Ядзава
 • Поредица
 • Автор Ютака Ядзава
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие How to Live Japanese
  Преводач Илия Илиев
  Страници 224
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  История и Културология /  География, Туризъм /  Пътеводители, справочници /  Пътеписи / 
  Код: 055.3608
  ISBN/Barcode: 9786191952199
  Производител: КНИГОМАНИЯ ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка