XS
SM
MD
LG
XL
 • Извинявай

Извинявай

 • Цена(при On-Line покупка): 16.00 лв
3.86 (30 ratings by Goodreads)
Награда за литература на Европейския съюз 2015г.

"Когато те видях за пръв път, се съблякох цялата. Бяхме на морето, беше лято или късна пролет и ти се изправи, тръгна към мен, от вълните се разнесоха аплодисменти."

Така спонтанно започва любовната история на едно момиче на двайсет и едно момче на двайсет и пет, чийто идол е литературен герой, въплъщение на индивидуализъм и могъщо его. За да свърши с опустял дом, самотно легло на тротоара и прекършен живот. А между дръзкото начало и печалния край избуяват и линеят надежди, мечти за сватба и голямо морско пътешествие, копнежи за пълно единение и вечност. Задушават ги прикрити истини, опасни тайни, глождещи съмнения, накърнена психика, събудени тежки спомени от детството, отключили тъмни, пагубни реакции.

С реализъм, граничещ със съновидението и абсурда, и с нотки на черен хумор Ида Хегаси Хойер поднася ретроспекция на любов сияйна и мрачна, ликуваща и тъжна, извисена и смазваща, щедра и себична, само не тривиална, любов болна, разядена от изтерзана неяснота и ранено доверие. И когато всичко вече е невъзвратимо, остава жив спомен в кръвта и пръстен в плътта, един монолог от дън душа и едно стаено, безмълвно "извинявай".

Ида Хегаси Хойер е сред ярките представители на съвременната норвежка белетристика. Модерната ? проза, открояваща се със специфичен почерк, език и стил, бързо печели признанието на читателите и на критиката. През 2014 г. тя получава отличието на книгоразпространителите в Норвегия, присъждано на изявен млад талант. Автор е на три романа - "Под света" (2012), "Вън" (2013) и "Извинявай" (2014), удостоен с Наградата на Европейския съюз за 2015 г.
Допълнителна информация
Автор
 • Ида Хегаси Хойер
 • Поредица
 • Автор Ида Хегаси Хойер
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Серия Съвременна европейска проза
  Страници 248
  Размери 0.300kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 015.1781
  ISBN/Barcode: 9786190202127
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка