XS
SM
MD
LG
XL
 • Извън редовете: романът на Яна Язова

Извън редовете: романът на Яна Язова

 • Цена(при On-Line покупка): 16.00 лв
4.46 (69 ratings by Goodreads)

    „Извън редовете“ е резултат от тригодишно проучване на мистерията около живота и творчеството на Яна Язова. Гласът на „поетката“ разказва от първо лице за личния ѝ път, белязан от професор Александър Балабанов. Талант, любов и скандали са в началото на тяхната история, последвана от творческата ѝ изолация след 9 септември 1944 г. Романите ѝ, отшелническият ѝ живот и загадъчната ѝ смърт пораждат разследване, в което главен герой е може би нейният собствен син. 

    Това е топла, красива и човешка книга. Тя ни прави по-мъдри, тъжни, щастливо възвишени. Вглеждайки се в миналото, Боряна Дукова извайва бъдеще. Тя достига до същността на таланта, който е сплав от тъга, порив и безсмъртие!
    Здравка Евтимова

    Боряна Дукова е сред малцината успешни български жанрови писатели. Нейните криминални романи и разкази, често преплетени с исторически факти и събития, я нареждат сред водещите имена в съвременната ни литература. И в новата си книга, посветена на Яна Язова, чието епохално творчество, непокорен живот и трудна любов с Александър Балабанов са я превърнали в знакова фигура, Дукова остава вярна на себе си. Разказът е увлекателен, житейският път и израстване на Язова като поет и автор, нейната загадъчна, криминална кончина и наследство са описани оригинално и безпристрастно; нищо не е пропуснато. Романът за „Извън редовете“ е достоен поклон пред великата българка.
    Емил Андреев

Допълнителна информация
Автор
 • Боряна Дукова
 • Поредица
 • Автор Боряна Дукова
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 224
  Размери 0.350kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска проза /  Исторически романи / 
  Код: 398.458
  ISBN/Barcode: 9786191642939
  Производител: ENTHUSIAST
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка