XS
SM
MD
LG
XL
 • История на партията на умерения прогрес

История на партията на умерения прогрес

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ярослав Хашек
  Година на издаване:2012
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 358
Ето как авторът представя един от основателите на Партията на умерения прогрес:
В мистичния здрач на кроунската евангелистка катедрала младият Густав е прекарвал по цели дни скрит под някоя пейка в храмовия кораб от инструмента на Божията справедливост на земята, както баща му пасторът наричал пръчката. А след като го откривали, той ни най-малко не се противял на предопределението, ами прегънат одве върху коляното на бащата, си припомнял думите от Евангелието: “Цялата сила идва от Бога, ето защо, който се противи на силата, той се противи на Божия промисъл!” Бащиното му коляно и пръчката са били за Опоченски най-добрата школа за поезия. На това именно трябва да се припише така характерната черта в поетическото му творчество, която литературният историк може да открие във всяко негово стихотворение – става дума за безмерната безнадеждност, нестихващата скръб, за изтлелите огньове...?

Ако искате да разберете как, защо и къде е основана Партията на умерения прогрес, ако искате да знаете кои са нейните членове и с какво са се занимавали преди това, или пък се интересувате от агитационната й дейност, то няма спор, че петият том с разкази на Ярослав Хашек е точно за вас.

„История на партията на умерения прогрес” е цикъл от разкази, който потапя читателя в политическата действителност от началото на двайсети век. Човек не би предположил, че историята на една партия, управлението й и членуването в нея биха могли да са едновременно толкова интересни, абсурдни и забавни.


Ако сте фен на Хашек, вече вероятно знаете, че не си струва да пропускате поредната порция смях, ако пък не сте се сблъсквали с неговото творчество, досега, то обезателно трябва да намерите място в библиотеката си и за „История на партията на умерения прогрес”.
Допълнителна информация
Автор
 • Ярослав Хашек
 • Поредица
 • Автор Ярослав Хашек
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 358
  Размери 0.350kg (21cm x 15cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Хумор / 
  Код: 014.0865
  ISBN/Barcode: 9543982600
  Производител: ТРУД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка