XS
SM
MD
LG
XL
 • История на парите

История на парите

 • Цена: 7.00 лв
  3.90 (23 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Джак Уедърфорд
  Година на издаване:2001
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 351
Доларът умира. Умира йената, марката -всички национални валути в модерния свят. Глобалната парична система е заразена със смъртоносен вирус; фатално отслабена, тя рано или късно ще потъне в небитието. Доларът, марката и йената ще последват дуката, гвинеята и раковините каури в килера на историята.

Независимо от тревожните финансови признаци със смъртта на сегашния паричен ред няма да умрат нито търговията, нито самите пари. Още докато старата система с неохота и запъване крачи към гроба, новата вече се надига на хоризонта, готова да я замени. Образът на тази нова парична система трепти в меката светлина на компютърните екрани. Парите се изобретяват за пореден път в кибернетичното пространство, превръщат се в свободно движеща се сила, способна да се прелее в каквито и да било количества, когато и да било, където и да било по света. Неподвластни на богатствата на отделните държави и на съзнателните действия на техните правителства, парите придобиват най-различни форми. Новите пари са една огромна, необуздана мощ.

Тази история на „силата, която движи света" проследява нашите взаимоотношения с парите -от пазарите на Тимбукту до Нюйоркската фондова борса, - тяхното влияние върху развитието на човешкото общество и въздействието им върху всички страни на живота ни - икономически, политически и лични.
Допълнителна информация
Автор
 • Джак Уедърфорд
 • Поредица
 • Автор Джак Уедърфорд
  Година на издаване 2001
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 351
  Размери 0.270kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Икономика и бизнес / 
  Код: 0043.00032
  ISBN/Barcode: 9547690035
  Производител: ОБСИДИАН ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка