XS
SM
MD
LG
XL
 • История на модерната психология

История на модерната психология

 • Цена(при On-Line покупка): 28.00 лв
3.85 (21 ratings by Goodreads)
Книга от поредицата "Съвременна чуждестранна психология"

Бестселър в областта на историята на съвременната психология, книгата представя развитието на науката от 1879 г. до днес, като включва школи и направления в техния социален, исторически и интелектуален контекст.
В осмото издание значително е осъвременено изложението на еволюционната психология, когнитивната невронаука и позитивната психология, направена е преоценка на хуманистичната психология в контекста на постфройдисткото развитие.
Авторите правят историята на психологията близка до широк кръг читатели, като включват не само биографии на значими психолози, но и показват как основните събития в живота им са повлияли върху техните идеи, подходи и методи.

Поредица "Съвременна чуждестранна психология" предлага на българския читател преводи на оригинални трудове от различни области на психологическото познание. В тях намират отражение проблемите за психичното развитие на човека, изграждането на личността, механизмите на интелектуалната дейност, емоционалния живот, изявата на заложбите и способностите, психологическите особености на човешките взаимоотношения. Библиотеката представя автори, които проправят пътя на нови идеи в психологическата теория, методологията и методиката на психологическото изследване, приложението на психологическите знания в социалната практика. Читателите ще имат възможност да се запознаят с някои дискусионни концепции в социологията, а също и с трудове на известни представители на водещи школи в чуждестранната психология със съответния коментар.
Допълнителна информация
Автор
 • Дуейн П. Шулц
 • Поредица
 • Автор Дуейн П. Шулц
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 512
  Размери 0.500kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  Психология и философия / 
  Код: 019.084
  ISBN/Barcode: 9540203066
  Производител: НАУКА И ИЗКУСТВО
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка