XS
SM
MD
LG
XL
 • Христоматия

Христоматия

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв
В христоматията са поместени произведения от художествената литература за деца, подбрани в съответствие със съвременните изисквания към предучилищното възпитание и с Програмата за подготвителната за училище група. Нейното съдържание е оформено въз основа на принципите за педагогическо взаимодействие и осигурява художествен материал за последователните форми на възпитателно-образователната работа през четирите годишни времена, в работните и празничните дни на учебната година. Произведенията са подредени в теми, обвързани с всички образователни направления и интегрирани за овладяване на българския език и запознаване с литература за деца. Те съдържат художествена информация за подпомагане на опознаването на природния и социалния свят, на математиката, на изкуствата, на труда и битовите дейности, на здравето и физическата култура. Същевременно е осигурен литературен материал за допълнително четене в детската градина и вкъщи.

Последователността на темите се основава на реда, в който се представя информацията по образователните направления във възпитателния процес на подготвителната за училище група. Подбрани са стихотворения, стихотворни игри и гатанки, прозаични произведения, кратки фолклорни творби - гатанки, пословици и поговорки, благословии и наричания, задачи, скороговорки, а също и смешки (съвременни анекдоти за деца). На учителите и родителите са предложени творби от всички жанрове за обновяване на възпитателно-образователното въздействие върху слушателя, за постепенно пробуждане у него на желание за общуване с произведения от литературата за деца.

Христоматията предоставя художествени произведения от над 160 български и 26 чужди автори за обогатяване и систематизиране на литературния опит на детето. По всяка тема са осигурени текстове, с които учителят може да осъществи задачи за възприемане, осмисляне, оценяване и художествено пресъздаване на литературния материал.
Допълнителна информация
Автор
 • Веселина Петрова
 • Поредица
 • Автор Веселина Петрова
  Година на издаване 2005
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 336
  Размери 0.320kg (23cm x 17cm)
  Категория Предучилищно обучение /  Учебници и помагала / 
  Код: 075.132
  ISBN/Barcode: 9544398244
  Производител: СЛОВО
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Моливко
  Ще пътуваме отблизо надалеч,..
   

  Цена: 4.00 лв

  Моливко: Родна реч за 5-6 години
  За предучилищно възпитание и подготовка на 5-6 годишни деца...
   

  Цена: 4.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка