XS
SM
MD
LG
XL
 • Холокостът

Холокостът

 • Цена(при On-Line покупка): 29.00 лв
4.62 (12 ratings by Goodreads)

    Авторът проследява развитието на нацистките антисемитски възгледи и гоненията срещу евреите от годините преди Втората световна война до унищожаването на около шест милиона души в лагерите на смъртта.

    В центъра стои въпросът как се е случил Холокостът. Макар Хитлер да е бил фанатичен антисемит още от началото на политическата си кариера, той не създава генерален план за убийствата. Нацистката политика следва различни пътища, преди да се насочи към масово унищожение. И дори тогава няма никакви писмени заповеди „отгоре“. Хитлер определя целта, но оставя на подчинените си да измислят все по-жестоки мерки, за да я реализират.

    В този разказ Холокостът оживява чрез гласовете на жертвите, убийците и очевидците. Авторът използва разтърсващи интервюта, които е събирал през годините. Срещаме обикновени германци, които се примиряват с престъпленията на нацисткия режим, защото им обещава мир и просперитет. Срещаме садистични или безразлични извършители и помагачи… Срещаме и оцелели евреи от цяла Европа, всеки със своята драматична история. Книгата на Лорънс Рийс помага да опазим паметта за жертвите на това най-ужасяващо престъпление в историята на човечеството.

Допълнителна информация
Автор
 • Лорънс Рийс
 • Поредица
 • Автор Лорънс Рийс
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Holocaust: A New History
  Серия Хроника
  Страници 496
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история /  Военна история / 
  Код: 013.796
  ISBN/Barcode: 9789547339934
  Производител: ПРОЗОРЕЦ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка