XS
SM
MD
LG
XL
 • Холистично общество

Холистично общество

 • Автор:Александър Миланов
  Година на издаване:2016
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 252

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 05.10.2023
   до краен адрес: 05.10.2023 - 07.10.2023
Как да живеем в хармония с планетата и един с друг? кой е най-добрият начин да посрещнем глобалните предизвикатества на утрешния ден?

Философи, политолози, световни лидери и много други хора търсят отговори на тези толкова важни въпроси. Всяко поколение форлумира своите идеи, има своите надежди и търси следващата стъпка към изграждане на по-справедлив обществен ред. Според автора на тази книга общество, което прилага холистичния модел, ще намери пътя към мира и общото благоденствие!

Всеки обществен проблем е резултат от прилагането на определен социален модел. Ако си поставим за цел всички членове на една общнодт да получат условия за хармонично развитие, следва да я изградим така, че отношенията между субектите да влияят благотворно върху цялата среда.

Необходимо е да бъде създаден нов социален модел, който да е в служба на цялото, а не допълнително доразвиване на старите егоистични правила. Това ще ни позволи да намерим цялостни решения на днешните глобални предизвикателства.

Холистичният модел, на чиято основа се изгражда холистично общество, се уповава върху духовната истина, че всеки човек и всяко друго живо същество са значими проявления на Абсолюта.

В тази книга са изведени основните принципи на функциониране на нов тип икономика, която не е капиталистическа, а холистична. В нея отношенията се изграждат така, че оптимално да се защитават интересите на човечеството, на Земята, на животните и на растенията.

Холистичният модел е свързан с коренно различен подход на социално организиране, приложим както от частните организации, така и от държави, които желаят да се развиват в служба на цялото.
Допълнителна информация
Автор
 • Александър Миланов
 • Поредица
 • Автор Александър Миланов
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 252
  Размери 0.310kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Философия / 
  Код: 0721.00005
  ISBN/Barcode: 9789549275643
  Производител: ФОНДАЦИЯ ГРАЖДАНИ НА НОВАТА ЕПОХА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка