XS
SM
MD
LG
XL
 • Господарят на душите
  -77 %

Господарят на душите

 • Цена(при On-Line покупка): 9.00 лв 2.07 лв
В Господарят на душите, Ирен Немировски нахвърля портрета на един от онези “емигранти”, дошли от ориенталска Европа между двете войни с пламенната мечта за успех.

Разкривайки с леко, но жестоко перо суетния валс на амбициите, тя описва много точно светския и интелектуален водовъртеж на епохата.

Ница, 1920 година. Един млад, гладен лекар, Дарио, приема да направи криминален аборт на наперена авантюристка от Ню Йорк, за да спаси от загиване Клара, жена си и тяхното бебе. Изход, който позволява на този син на дребен търговец и чужденец с гръцка и италианска кръв да оцелее въпреки бездушието на шикозната клиентела на града. Трупайки дългове през няколкото години в Ница, най-после му хрумва гениална идея, която ще му помогне да измени съдбата си: изкривявайки с макиавелистична интуиция съвсем новата психоаналитична теория, той става моден шарлатан, странен „господар на души”, постига социално издигане, но на каква цена...

В Господаря на душите, роман, публикуван на части през 1939 година в Gringoire, Ирен Немировски нахвърля портрета на един от онези “емигранти”, дошли от ориенталска Европа между двете войни с пламенната мечта за успех.

Разкривайки с леко, но жестоко перо суетния валс на амбициите, тя описва много точно светския и интелектуален водовъртеж на епохата.
Допълнителна информация
Автор
 • Ирен Немировски
 • Поредица
 • Безкрайна проза
 • Автор Ирен Немировски
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Безкрайна проза
  Страници 244
  Размери 0.300kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 160.063
  ISBN/Barcode: 9789549933734
  Производител: ЛЕГЕ АРТИС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка