XS
SM
MD
LG
XL

Годениците на Васил Левски

 • Цена(при On-Line покупка): 13.90 лв
1.60 (10 ratings by Goodreads)

    В интригуващото си изследване Светослава Рудолф разкрива, че Дякона е обожаван от жените, които са готови на всичко за него. Че самият той обича няколко жени в живота си. И дори че празнува истински годеж пред 5000 души в село Аджар (сега Свежен), където има намерение да си направи дом.

    Тя установява, че Захари Стоянов умишлено е крил факти от личния живот на Апостола, за да го покаже отдаден единствено и само на делото.

    Разследването се основава на огромен доказателствен материал - не само на спомени на очевидци и роднини, а на трудно издирени ранни документи и свидетелства в Централния държавен архив, в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, в регионалните исторически музеи в Карлово и Ловеч, както и в лични архиви. Светослава Рудолф е завършила немска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и специализира в САЩ, Германия, Канада и Белгия. През 1990 г. е отличена с приза „Репортер №1” на фондация „Репортер 7”, а след това получава много, включително международни, награди за журналистика.

    „Годениците на Васил Левски” е четвъртата книга на Светослава Рудолф. Това е първото ѝ сензационно разследване за тайни от живота на известни личности в поредицата „Мистерии и факти”.

Допълнителна информация
Автор
 • Светослава Рудолф
 • Поредица
 • Автор Светослава Рудолф
  Година на издаване 2019
  Език Българска
  Корица Мека
  Националност Българска
  Серия Мистерии и факти
  Размери 0.360kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  История на България /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 033.2476
  ISBN/Barcode: 9789542828037
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка