XS
SM
MD
LG
XL
 • Фашизъм: Предупреждение

Фашизъм: Предупреждение

 • Цена: 17.00 лв
  4.26 (14 ratings by Goodreads)
 • Автор:Мадлин Олбрайт
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 328

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 07.12.2021
   до краен адрес: 07.12.2021 - 09.12.2021
Изключително актуален преглед на фашизма в ХХ век и отражението му върху съвременния свят
С оглед на трагичните последици от фашизма, логично е да допуснем, че обществото ни ще отхвърли всеки опит за неговото възраждане. Във „Фашизъм: Предупреждение“ първата жена, държавен секретар на САЩ, Мадлин Олбрайт поставя под съмнение това предположение, основавайки се на личните си преживявания като дете в разкъсваната от война Европа и внушителния си професионален опит като дипломат. Тя съставя фактологични портрети на съвременни лидери като Тръмп, Путин, Ким Чен Ун, Ердоган, които пренебрегват демократичните институции и спекулират със страховете на собствения си народ – тактики, присъщи още на фашистите през 20-те и 30-те г.
В книгата си Мадлин Олбрайт пише: „Фашист е някой, който силно се идентифицира с цяла нация или група и твърди, че говори от нейно име, но не го е грижа за правата на другите и е готов да използва всякакви средства, включително насилие, за да постигне целите си“.
Фашизмът днес представлява много по-сериозна заплаха за международния мир от когато и да било след края на Втората световна война. Стремежът към демокрация, завладял света след падането на Берлинската стена, е утихнал. В много държави икономическите, технологичните и културните фактори отслабват политическия център и водят до възхода на крайнодесни и крайнолеви формации.
„Фашизъм: Предупреждение“ е книга, значима днес и актуална за всички времена. Написана с мъдрост и тревога от човек, който не само е изучавал историята, но е участвал в създаването й, тя ни призовава да научим уроците си и да осмислим поуките, за да не повторим трагичните грешки от миналото.
Mадлин Олбрайт е шейсет и четвъртият държавен секретар на САЩ в периода 1997–2001 г. Бележитата й кариера включва и постове в Капитолия, в Съвета за национална сигурност и като постоянен представител на САЩ към ООН. Тя живее в Джорджтаун, окръг Колумбия, и Вирджиния.
Допълнителна информация
Автор
 • Мадлин Олбрайт
 • Поредица
 • Автор Мадлин Олбрайт
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 328
  Размери 0.360kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 201.518
  ISBN/Barcode: 9789543894727
  Производител: ЕРА
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Политически Некоректно
      Тази книга стряска. Защото предизвиква статуквото. Защото разказва за света ..
   3.60

  Цена: 15.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка