XS
SM
MD
LG
XL
 • Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS X

Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS X

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Айк Харазян
  Година на издаване:2016
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 202
Книгата е предназначена за самостоятелно изучаване на Swift — новият език за програмиране за iOS и OS X. Описана е версия Swift 2.0. Книгата е подходяща дори и за тези от вас, които никога не са програмирали на C, C++ или Objective-C. Материалът е построен на принципа от простото към сложното. Изложението се съпътства с голям брой листинги на код, които може да ползвате за тестване и дебъване посреством новата среда за разработка Playground.

На прост и разбираем език са обяснени основите на Swift, синтаксиса на езика и неговите особености. Описани са типовете данни, циклите, класовете, функциите, кортежите, базовите оператори и другите стандартни конструкции. Накратко са дадени основите на обектно ориентираното програмиране. Подробно са разгледани по-сложни или специфични за Swift конструкции: изброявания, затваряния, опционални типове, класове, структури, обобщени типове, разширения, протоколи, разширени оператори и др.


„Книгата е написана много качествено и позволява в кратки срокове да усвоите новият език и неговият инструментариум. Тя е подходяща както за начинаещите, които започват своя път на iOS разработчици, така и за по-напредналите програмисти, които искат да се научат да програмират на Swift.“
Сергей Пронин, водещ разработчик на iOS приложения в компанията Empatika, преподавател на курса „Разработка на iOS приложения на Swift“ във Висшата школа по икономика.
Допълнителна информация
Автор
 • Айк Харазян
 • Поредица
 • Автор Айк Харазян
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 202
  Размери 0.340kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Програмиране и езици / 
  Код: 0602.00046
  ISBN/Barcode: 9789548898737
  Производител: АСЕНЕВЦИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка