XS
SM
MD
LG
XL
 • Езерото на водните кончета

Езерото на водните кончета

 • Цена: 12.00 лв
  4.04 (14 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ева Ибътсън
  Година на издаване:2015
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 392
Единайсетгодишната Тали трябва да напусне Лондон и да замине за интерната "Делдертън" в провинцията. Тя е бясна, ала баща й е непоколебим - над Англия е надвиснала опасност от война и столицата вече не е безопасно място.

Но опасенията на момичето, че ще попадне в училище със суровите нрави на викторианските пансиони, скоро се разсейват - "Делдертън" се оказва прекрасно място, където и учители, и ученици живеят и учат в непрекъснато съприкосновение с природата.

Потънал в лукса на кралския дворец на Бергания, младият принц Карил мечтае за нормален живот и за баща без кралска заетост. И ето че в затъпяващата скука на изпълнените му с уроци по аристократизъм дни настъпва разнообразие - пред двореца се появяват весели и шарени тумби деца от цяла Европа. Там е и Тали. Предстои детски фолклорен фестивал.

Но кралят на Бергания иска да запази независимостта на малката държава и това му коства живота. Над младия принц също надвисва смъртна опасност. Берганските служби са безсилни да го опазят, но не и децата с тяхната безгранична изобретателност и вярност към приятелите...

***

Ева Ибътсън е едно от най-големите имена в съвременната детска литература на Англия. Носителка е на Наградата на Британската асоциация на книгоиздателите, номинирана е неколкократно за Медала "Карнеги", както и за Литературната награда "Гардиън".
Допълнителна информация
Автор
 • Ева Ибътсън
 • Поредица
 • Автор Ева Ибътсън
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 392
  Размери 0.320kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 154.341
  ISBN/Barcode: 9789543572908
  Производител: ЕМАС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка