XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Еврейски сатирикон

Еврейски сатирикон

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Иван Славов - съставител
  Година на издаване:2003
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 192
“Какво дължи Европа на евреите? Различни неща, добри и лоши, но преди всичко едно, което е едновременно добро и лошо: мащабността на морала, страховитостта и величието на безкрайните изисквания, на безкрайните значения, романтиката и възвишеността на моралните въпроси – следователно тъкмо най-привлекателната, най-деликатната и най-подбраната част от онези игри на цветовете и изкушения за живот, в чиито отблясъци днес гори небосводът на нашата европейска култура – и може би изгаря. Ние, артистите сред зрителите на философите сме благодарни на евреите.”
Фридрих Ницше,
“Отвъд доброто и злото”

“Колкото и да се оспорват националните, регионалните, съсловните, а дори и чисто професионалните особености на хумора, ако наистина е хумор, трябва да има свои постоянни, неизменни особености, които го правят именно хумор и го отличават както от другите форми на несъмнено по-широката сфера на комичното, така и още повече многобройните форми и порождения на човешкия дух.
Но дори и само поради факта, че досега са издавани много сборници на различни езици /.../става ясно, че някакви национални, регионални, съсловни, а и чисто професионални особености на хумора съществуват, без при това да променят основната му същност – да е хумор.”
Иван Славов
Допълнителна информация
Автор
 • Иван Славов - съставител
 • Поредица
 • Автор Иван Славов - съставител
  Година на издаване 2003
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 192
  Размери 0.150kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Хумор / 
  Код: 015.0113
  ISBN/Barcode: 9545292687
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка