XS
SM
MD
LG
XL
 • Евангелие от Юда

Евангелие от Юда

 • Наличност: Изчерпано
 • Цена(при On-Line покупка): 12.90 лв
Евангелието от Юда, една от най-важните находки в юдейско-християнската археология, има злочеста съдба. Повторната поява на папирусите след дълги векове на забрава е само началото на едно изпълнено с превратности приключение, в което участват търговци на антики, богати колекционери и амбициозни учени. При всеки етап от това пътуване състоянието на безценния документ се влошава все повече и повече, докато накрая ръкописът се превръща в парчета накъсан папирус. Дали гласът на Юда Искариот няма да заглъхне навеки?

В тази книга ще намерите едно писание, което ранноцърковните отци заклеймяват като ерес. Кодексът (или книгата) с Евангелието от Юда е намерен през 70-те години на ХХ в., когато няколко селяни го изравят от пещера в Среден Египет. От този момент започва дългата му одисея, в която той е купуван и препродаван от антикварите, укриван и пренасян на три континента. Всичко това има една трагична последица – папирусът се поврежда и натрошава на фрагменти. През 2001 г. ръкописът най-после попада в ръцете на екип учени, които се нагърбват с тежката задача да го реставрират.

Евангелието от Юда е преведено от коптски на английски език, а след това на български. Текстът е придружен от коментарни очерци, където интересната му история е обяснена в светлината на ранната Църква и се предлага ново тълкуване на благовестието на Исус Христос.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 184
  Размери 0.300kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Духовни учения / 
  Код: 003.0508
  ISBN/Barcode: 9789542700388
  Производител: ЕГМОНТ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка