XS
SM
MD
LG
XL
 • Енциклопедия на електрониката - том I - Елементи и технологии

Енциклопедия на електрониката - том I - Елементи и технологии

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
4.00 (9 ratings by Goodreads)
Пред вас е първият том от енциклопедия на електрониката. Тя се състои от четири книги, посветени на различни електронни елементи, сензори, интегрални схеми, компютри, дискове, ленти, средства за комуникации и др. Описано е и развитието на българската изчислителна техника и микроелектроника.
Енциклопедията е написана от автор с голям практически опит и непосредствен участник в изграждането на българската електроника. Резултат е от дългогодишно изследване на историята на електронно-информационната революция.
Книгите са предназначени за всички любознателни хора, които обичат техниката и историята. Специалисти и студенти могат да извлекат голяма полза, тъй като в тях е систематизирана много информация за електрониката.
Том I е богато илюстриран с над 400 фигури и голяма галерия със снимки. Историята на събитията е представена в 12 тематични хронологии. Включени са кратки биографии на повече от 100 личности с най-значим принос за развитието на електрическата наука и електрониката - това най-велико техническо творение на човечеството, което превърна електрическата крушка в усилвателна лампа и пясъка от морския плаж в микропроцесорен чип.
Допълнителна информация
Автор
 • Йордан Тренков
 • Поредица
 • Автор Йордан Тренков
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 400
  Размери 0.630kg (24cm x 17cm)
  Категория
  Код: 021.056
  ISBN/Barcode: 9789540306919
  Производител: ТЕХНИКА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка