XS
SM
MD
LG
XL
 • L'Europeo: Един последен поглед

L'Europeo: Един последен поглед

 • Цена: 25.00 лв
  4.08 (2 ratings by Goodreads)
 • Автор:Джеймс Олдридж
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Оригинално заглавие:One Last Glimpse
  Преводач:Красимира Светославова Абаджиева-Божилова
  Страници: 190

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 29.09.2023
   до краен адрес: 29.09.2023 - 01.10.2023

L`Europeo и издателство Enthusiast опаковат за вас още една Парижка знаменитост - даже две... Френското лято на Ърнест Хемингуей и Ф. С. Фицджералд, описано по неповторим начин от Джеймс Олдридж и представено в две издания - с меки и твърди корици.


L'Europeo и Enthusiast представят втория специален брой, събрал историите за френското лято на Ърнест Хемингуей и Ф. С. Фицджералд в луксозно издание с твърди корици


Цигареният дим в преливащото от хора и звуци парижко кафене превръща лицата на присъстващите в почти неразгадаеми силуети. Но ние нямаме право да не си позволим поне „един последен поглед“ към тях, тъй като въпросните лица са някак забележителни, обърнете внимание: в едно от сепаретата Гъртруд Стайн разпилява и пак събира парчетата от поредния литературен опит на поклащащия се срещу нея Хемингуей.

Скот Фицджералд и вече пияната Зелда танцуват в средата на помещението, точно срещу масата на Салвадор Дали, Пикасо и Бунюел, ухажващи развратната и великолепна Кики дьо Монпарнас. Кроули е демоничен, по традиция, Шагал е срамежлив и постоянно си рисува някъде отстрани, през все по-плътния дим преминават още Т. С. Елиът, Езра Паунд, Джуна Барнс, всички заедно търсещи изгубения смисъл на цяла една епоха.

„Изгубеното поколение“ е извор на вдъхновение, което във времето ще се превърне в митология. За него ще се пишат музикални произведения, пиеси, разкази, романи, научни анализи, като между най-известните му художествени интерпретатори се нарежда австралиецът Джеймс Олдридж с романа „Един последен поглед“, издаден през 1977 г. и публикуван на български през 1980 г. с блестящия превод на Красимира Абаджиева.

Главните герои в романа са двамата най-изгубени сред изгубените титани на епохата Ърнест Хемингуей и Франсис Скот Фицджералд, без претенция за хронологическа или биографична точност спрямо френското им битие, но пък с претенцията да бъде удоволствие за сетивата. И е точно такова. Преди самия роман ви предлагаме два портрета на неговите главни герои – също художествени, но далеч по-акуратни в историческо отношение, с надеждата, че ще направят удоволствието от „Един последен поглед“ още по-пълно.


40 неповторими фотографии от Париж през 20-те години на миналия векОсвен вълнуващия текст, изданието съдържа 40 неповторими фотографии от Париж през 20-те години на миналия век, както и ред знаменити портрети на двамата гениални писатели.

Допълнителна информация
Автор
 • Джеймс Олдридж
 • Поредица
 • Автор Джеймс Олдридж
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Твърда
  Оригинално заглавие One Last Glimpse
  Преводач Красимира Светославова Абаджиева-Божилова
  Страници 190
  Размери 0.668kg (21cm x 25cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 0398.00539
  ISBN/Barcode: 9786191644209
  Производител: ЕНТУСИАСТ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка