XS
SM
MD
LG
XL
 • Един ден на Иван Денисович

Един ден на Иван Денисович

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.95 (67 ratings by Goodreads)

    През ноември 1962 г. в списание „Новый мир“ е публикувана повестта „Един ден на Иван Денисович“ от никому неизвестния Александър Солженицин. Тя разказва само ден от живота на руски мужик, въдворен в един от лагерите на ГУЛАГ. Шокиращата публикация произвежда „ефекта на експлодираща бомба“ – за първи път се разкрива истината за репресиите в сталинските трудови лагери; в един ден е запечатан ужасяващият порядък на живота в съветска Русия. Новината се разпространява по целия свят и повестта се превръща в международна сензация.

    Дълбоко въздействащ литературен документ, новаторска творба, повлияла върху мисленето не само в Русия, а и отвъд нейните граници, „Един ден на Иван Денисович“ е една от най-значимите книги на XX век.

    Това издание се посвещава на 100-годишнината от рождението на писателя.

    „Един ден на Иван Денисович“ разказва само ден от живота на обикновен руски мужик, въдворен в един от лагерите на ГУЛАГ. Шокиращата публикация произвежда „ефекта на експлодираща бомба“ – за първи път се разкрива истината за репресиите и нечовешките издевателства в сталинските принудителни трудови лагери; в един ден е запечатан ужасяващият порядък на живота в съветска Русия. Новината се разпространява по целия свят и взривоопасната повест се превръща в международна сензация.

    Александър Солженицин (1918–2008) е световноизвестен руски писател и есеист, дисидент, обявил се открито срещу тоталитарната система в СССР; носител на Нобеловата награда за литература (1970).

Допълнителна информация
Автор
 • Александър Солженицин
 • Поредица
 • Автор Александър Солженицин
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Руска
  Оригинално заглавие Один день Ивана Денисовича
  Страници 160
  Размери 0.290kg (12cm x 20cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 015.1865
  ISBN/Barcode: 9786190203131
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка