XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Дигиталната личност

Дигиталната личност

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Даниел Солов
  Година на издаване:2010
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 272
Даниел Дж. Солов е доцент в Правния факултет на университета "Дж. Вашингтон", САЩ. Той е съавтор на Закон за личната тайна.

Електронни бази данни непрекъснато събират информация за нас - седем дни в седмицата, двадесет и четири часа на ден. Докато сърфираме в Интернет, безпрецедентно количество от личната ни информация се записва и завинаги запазва в дигиталните умове на компютрите.

Тези бази данни създават профил за всеки човек - занимания, интереси и предпочитания, които се използват за разследване на миналото, проверка на кредита, реклама на продукти и взимане на най-различни решения, които имат ефект върху живота ни.

Създаването и употребата на тези бази данни, наречени от Даниел Солов "цифрови досиета", досега върви необезпокоявано. Поради потресаващото количество от нови технологии за събиране и употреба на информация, Солов обяснява защо дигиталните профили представляват смъртна заплаха за нас.

Например те повишават риска от кражба на самоличността - сериозно и притеснително нарастващо престъпление. Освен това след 11 септември правителството на САЩ преглежда огромни купища информация, събирана от търговски дружества, за да я използва за проучване на хора.

,Дигиталната личност" не само разглежда тези проблеми, но и предлага начин да ги решим. Като използва редица източници, включително исторически, философски и литературни, Солов дава нова дефиниция за лична тайна, подходяща за нашата информационна епоха. Той посочва как може да се промени законът, така че да бъде защитена личната тайна и същевременно да се наслаждаваме на удобствата на дигитализирания ни свят.
Допълнителна информация
Автор
 • Даниел Солов
 • Поредица
 • Автор Даниел Солов
  Година на издаване 2010
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 272
  Размери 0.460kg
  Категория Книги /  Икономика и бизнес / 
  Код: 064.053
  ISBN/Barcode: 9789543250271
  Производител: ПЛАНЕТА 3
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка