XS
SM
MD
LG
XL
 • Детски рисунки и модерно изкуство

Детски рисунки и модерно изкуство

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Александър Маринов
  Година на издаване:2002
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 135
Както по съдържание, така и по форма и стил, детските рисунки са били сравнявани от много автори от школата на абстракционизма и сюрреализма, на модерното изкуство изобщо, като Кандински, Габриеле Мюнтер, Ларионов, Пол Кле, Миро, Жан Дюбюфе, Пикасо, групата „КОБРА", Джексън Полок и Марк Ротко. Те нерядко са колекционирали детски рисунки, творели са заедно с деца или са се опитвали да внесат елементи на детско-наивното в своето творчество.

Книгата "Детски рисунки и модерно изкуство" представлява психологически анализ на символиката в рисунките на деца и творбите на модерни художници, изследване на творческия процес и влиянието и подражанието на модернистичното изкуство от спонтанното детско творчество, направен от известния български психиатър.

"Детски рисунки и модерно изкуство" съдържа интересни и малко известни! данни от история на изкуството, от живота и творчеството на едни от най-известните модерни художници. Богатата колекция от цветни и черно-бели репродукции от рисунки на деца и възрастни дава нагледна представа за стремежа на някои от най-известните модернисти към детския стил и към наивното – до степен на плагиатство. Въпросът е къде е границата и доколко всеки един от тях е съумял да спре пред нея или пък – защо не? – смело да я прекрачи. Изданието е полезно за професионалисти от областите на изобразително изкуство и художествена критика, психо­логия и психиатрия; възпитание и Колекционерско, както и за широк кръг любознателни" читатели.
Допълнителна информация
Автор
 • Александър Маринов
 • Поредица
 • Автор Александър Маринов
  Година на издаване 2002
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 135
  Размери 0.180kg
  Категория Книги /  Психология и философия /  Детска психология / 
  Код: 160.026
  ISBN/Barcode:
  Производител: ЛЕГЕ АРТИС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка