XS
SM
MD
LG
XL
 • Децата: Благословия за всеки ден

Децата: Благословия за всеки ден

 • Автор:Майла и Джон Кабат-Зин
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 392

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 15.06.2021
   до краен адрес: 15.06.2021 - 17.06.2021
Да бъдем родители е не само физическо напрежение, свързано с усилия за храна, подслон и здраве за нашите деца. Да бъдем осъзнати родители е интелектуална задача. Това е всекидневна медитативна практика, в която основната цел е израстването – не само на децата, но и нашето собствено.
Да си родител е умение да гледаш света с очите на децата си, то е начин да освободиш пространство пред тях – да бъдат такива, каквито са. Да чувстват това, което чувстват. Да приемеш, признаеш, уважиш и дадеш простор на собствената им личност. Да подкрепиш тяхната уникалност, дарби, търсения, криви пътеки, провали, униния, трудни въпроси – те имат нужда от цялата сложна палитра от изживявания, от цялото богатство на света.

Но осъзнатото родителство означава не само да бъдеш в топла (непрекъсната) връзка с децата си, но да поддържаш също така топла връзка и със себе си, със своите емоции, състояния, потребности, преживявания.

Осъзнатостта е медитативна дисциплина. Тя е и всекидневна благословия – да възприемаш, да усещаш мъдростта на Съзиданието.

Дълбока и нежна книга, тя ни подкрепя в изследването на човешката природа, на нейната ранимост, но и устойчивост, крехкост, но и мъдрост, самотност, но и цялостност. Един сериозен терапевтичен сеанс, от който излизаме по-уверени в своята изключителна ценност (въпреки грешките и чувството си на вина) не само на родители, но и изобщо на човешки същества.
Допълнителна информация
Автор
 • Майла и Джон Кабат-Зин
 • Поредица
 • Автор Майла и Джон Кабат-Зин
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 392
  Размери 0.000kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Самопомощ, Самоусъвършенстване /  Детска психология / 
  Код: 007.681
  ISBN/Barcode: 9789544747572
  Производител: КИБЕА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка