XS
SM
MD
LG
XL
 • Даяна

Даяна

 • Цена(при On-Line покупка): 25.00 лв
3.81 (39 ratings by Goodreads)
Допълнено издание с ексклузивни материали от личния архив на принцесата.

Когато „Даяна – нейната истинска история“ е публикувана за първи път през юни 1992 г., тя променя завинаги начина, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Първоначално посрещната със съмнение и подигравки, хитовата биография се превръща в уникална литературна класика, не само заради сензационното си съдържание, но и заради личното участие на Даяна в процеса на писането и издаването й. „Тази книга е прецедент в историята на кралската журналистика“, споделя редакторът Андрю Нийл.

Двайсет и пет години по-късно технологиите са напреднали значително и дават възможност да се прослушат неразбираеми до момента откъси от интервюта с принцесата, записани тайно. Те предлагат изцяло нов поглед върху преживяванията на Даяна и са забележителна хроника на живота й в Двореца.
През 1997 г., непосредствено след трагичната смърт на Даяна, Андрю Мортън разкрива истината за работата си с принцесата. Този необикновен процес на сътрудничество дава на Даяна възможност да опише живота си от първо лице. Никога преди представител на кралското семейство от такъв ранг не е говорил толкова сурово и директно: за нещастния си брак, за отношенията си с Кралицата и останалите членове на семейството, за надеждите си, за страховете и мечтите си. Икона в живота и легенда в смъртта, Даяна продължава да предизвиква възхищение дори двайсет години след онази ужасяваща нощ в Париж. В това преработено и допълнено издание на книгата, двайсет и пет години след първото й издание, Мортън представя на вниманието ни изцяло нов материал от аудиокасетите с интервютата на принцесата и напомня за завета на Даяна.

Нея вече я няма, но тя със сигурност не е забравена. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е най-близкото до автобиография на „принцесата на народа“, което бихме могли да получим.

Невероятна книга, пълна с прозрения за живота на Даяна... Лична, искрена и шокираща на места.
- THE SUNDAY TIMES

Откровен, завладяващ и малко плашещ портрет на „последната икона на двайсети век“.
- DAILY TELEGRAPH

Наистина завладяваща... Оставя те без дъх.
- DAILY MAIL

Ако Даяна се беше родила през Средновековието, щеше да бъде обезглавена.
- Дики Арбитър, бивш прессекретар на Кралицата
Допълнителна информация
Автор
 • Андрю Мортън
 • Поредица
 • Автор Андрю Мортън
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 368
  Размери 0.600kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 398.442
  ISBN/Barcode: 9786191642830
  Производител: ЕНТУСИАСТ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка