XS
SM
MD
LG
XL
 • Дай и ще получиш

Дай и ще получиш

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Адам Грант
  Година на издаване:2022
  Език: Български

Според авторът хората се определят основно като даващи и вземащи (като има и една средна група – неутрални, те поддържат баланс между това, което дават и получават).

Вземащите са като черни дупки, те засмукват максимално количество облаги и енергия от компанията, без да се интересуват какво причиняват с това, на колегите си. Тяхната пълна противоположност са даващите, които предоставят възможност на колегите си да споделят мнението си, изслушват ги, дори когато не са съгласни с тях и не омаловажават мнението им.

Така вместо да се чудят какви допълнителни материални придобивки и програми за задържане и повишаване на мотивацията на хората да въвеждат, собствениците и мениджърите е по-добре да поработят върху доверието, щедростта, съчувствието и прошката.

Налагането на тези хуманни човешки добродетели в организационната култура и отношения, освен че ще спести доста разходи на компанията, ще създаде отношения, базирани на положителни и подкрепящи взаимодействия. Така лидерите ще успеят да създадат процъфтяваща организация. Организация, която вдъхновява. И организация, която се радва на отлични резултати както за служителите, така и за работодателите.

Допълнителна информация
Автор
 • Адам Грант
 • Поредица
 • Автор Адам Грант
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Размери 0.345kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Икономика и бизнес /  Маркетинг и мениджмънт / 
  Код: 0113.00418
  ISBN/Barcode: 9789547714489
  Производител: КРЪГОЗОР
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка