XS
SM
MD
LG
XL
 • Да управляваш с лекота

Да управляваш с лекота

 • Цена: 24.00 лв
  3.65 (4 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Хенри Минцбърг
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Поредица:Management
  Страници: 232
Каква е същността на управленската работа?
Хенри Минцбърг разбира много добре, че мениджърите са заети хора. Затова той взема своята (вече абсолютна) класика „Да управляваш“ Managing и я преработва и допълва, като извлича нейния екстракт в 228 страници текст.
В действителност същността на книгата си остава непроменена: това, което Минцбърг е научил от наблюденията си на 29 мениджъри, работещи в области като бизнес, държавно управление и НПО и в среда варираща от бежански лагер до симфоничен оркестър.
„Да управляваш с лекота“ Simply Managing разглежда напрегнатата динамика на тази работа, а така също и неизбежните главоблъсканици или парадокси както ги нарича Минцбърг.

Например:
- Как се предполага, че трябва мисли един мениджър в перспектива - дори оставен на мира - в тази френетична работа?
- Наистина ли лидерите са по-важни от мениджърите?
- Къде пропадна преценката?
- Разрушава ли имейлът мениджърската практика?
- Как мениджърите да установяват връзка, когато работата им ги откъсва от онова, което те управляват?
- Безпощаден поглед към мениджмънта. Безпощаден към писателите, които не признават други освен американските мениджъри. Безпощаден към тези, които смятат, че мениджмънтът трябва да е ужасно съвременен.

Ако трябва да прочетете само една книга по мениджмънт, това е книгата!

За автора:
През 1979 г. Хенри Минцбърг публикува своя труд „Структуриране на организациите“ (The Structuring of Organizations) (с обем 512 страници). През 1983 г. той преработва тези свои идеи в почти два пъти по-малък обем със заглавие „Структури в петици“ (Structure in Fives). Тя се превърна в бестселър сред неговите шестнадесет издадени книги. (Сред останалите по-известни са „Мениджъри, не МБА“ (Managers Not MBA‘s) [2004], „Минцбърг за мениджмънта“ (Mintzberg on Management) [1989 г.] и „Възход и падение на стратегическото планиране“ (The Rise and Fall of Strategic Planning) [1994]. През 2009 публикува „Да управляваш“ (Managing), а след това и последната си засега книга - „Да управляваш с лекота“ (Simply Managing) [2013].
След като завършва машинно инженерство в университета Макгил, Хенри Минцбърг работи в отдел „Оперативни изследвания“ на Канадските национални железници, след което получава магистърска и докторска степен от факултета по мениджмънт Слоун на Масачузетския технологичен институт. Оттогава е във факултета по мениджмънт на университета Макгил, а през последните години работи като професор по мениджмънт науки – стипендиант на Клегхорн, наред с работата му като гост-преподавател в London Business School, Insead и други бизнес училища.
Хенри Минцбърг има много отличия от престижни академични и професионални асоциации, включително от Академията по мениджмънт, Асоциацията по стратегически мениджмънт и Асоциацията на консултантските фирми по мениджмънт. Той е първият член на Royal Society of Canada от факултет по мениджмънт и е също кавалер на Ордена на Канада и на l’Ordre national du Quebec. Осемнадесет университета по света са го удостоили с почетни степени.
Хенри Минцбърг продължава да прекарва голяма част от личното си време в „бягство“ от организациите - на кънки, на ски, с ботуши или на велосипед, както и в кануто си… най-често сред девствената канадска природа.
Роден е на 2 септември 1939 в Монреал, Квебек, Канада.
Допълнителна информация
Автор
 • Хенри Минцбърг
 • Поредица
 • Management
 • Автор Хенри Минцбърг
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Management
  Страници 232
  Размери 0.290kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Икономика и бизнес /  Маркетинг и мениджмънт / 
  Код: 0422.00004
  ISBN/Barcode: 9789549261936
  Производител: CREDIT AND BUSINESS PUBLISHING
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка