XS
SM
MD
LG
XL
 • Да разбираме децата. Значението на първите три години от живота

Да разбираме децата. Значението на първите три години от живота

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Силвана Монтанаро
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 222
Книгата е посветена на най-важния период от изграждането на човека – първите три години. Тогава се развива индивидуалността и се полагат основните качества на личността. Тези качества остават у човека през целия му жизнен път и определят неговото отношение към живота, към обкръжаващия свят и са решаващи за успешната му самореализация и щастие. Това убеждение на Мария Монтесори се споделя и от съвременната педагогика и психология.

В тази книга д-р Монтанаро не само подробно разяснява основните теоретични аспекти на метода Монтесори за възрастта 0-3 г., но и дава на възрастните толкова важните практически знания и препоръки за това как правилно да организират ежедневието на детето, как да му помогнат да се развие оптимално и да реализира своя уникален природен потенциал.

Тук ще научите повече и за пренаталния живот; връзката между майката и детето по време на бременността; раждането и симбиотичния живот през първите седмици. Специално внимание е отделено на ролята на бащата по време на бременността, раждането и при постигането на автономност и независимост на детето. Разглежда се и комуникацията с детето и кризите в развитието през първите три години, потенциалът на мозъка, попиващият ум, развитието на координирано движение и изучаването на няколко езика.

Книгата е написана с много любов. Тя е изключително приятна за четене и лесна за възприемане.
Допълнителна информация
Автор
 • Силвана Монтанаро
 • Поредица
 • Автор Силвана Монтанаро
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 222
  Размери 0.322kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  За родители /  Възпитание / 
  Код: 0602.00538
  ISBN/Barcode: 9786197356458
  Производител: АСЕНЕВЦИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка