XS
SM
MD
LG
XL
 • Да пораснеш в Нова Гвинея

Да пораснеш в Нова Гвинея

 • Цена: 19.00 лв
  3.67 (33 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Маргарет Мийд
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 432
Като следва огромния успех на своята първа книга „Да пораснеш в Самоа“, Маргарет Мийд продължава брилянтната си работа и тук, описвайки недокоснатите все още от външния свят хора от Манус, които посещава през 1928 г. Мийд живее в тяхното шумно рибарско селище във важни времена – след като войната започва постепенно да изчезва, но преди мисиите и глобалната търговия да внесат промени в живота им. Тя разработва очарователни прозрения за техния семеен живот, изследвайки отношението им към половете, брака, отглеждането на деца и свръхестественото, които я водят до разкриване на интересни паралели с модерното западно общество.

Книгата предлага важни антропологични прозрения за човешките общества и оригинално запечатва един изчезващ начин на живот.

Маргарет Мийд (1901 – 1978) е пионер както в теренните изследвания, така и в теоретичните разработки. Тя започва своята забележителна кариера на 23 години, когато посещава Самоа. Публикуваната впоследствие книга е само началото на нейния професионален път в полетата на социалните и хуманитарните науки, продължил няколко десетилетия. Мийд се превръща в една от най-влиятелните жени на нашето време с публикуваните над 40 труда и работата си като изследовател в различни точки на Южния Пасифик, както и като куратор в Музея по естествена история в Ню Йорк. През годините Маргарет Мийд оглавява различни научни организации, включително Американската антропологична асоциация и Американската асоциация за развитие на науката, и получава 28 почетни докторски степени.

Превод: Христина Иванова има бакалавърска степен по индология и е учила една година хинди в Индия, където се заражда интересът u към чуждите култури. С превод от английски език се занимава от около 10 години. Скоро u предстои защита на магистърска теза в програмата „Преводач-редактор“ към СУ „Св. Кл. Охридски“, а „Да пораснеш в Нова Гвинея“ е първата u книга и голяма лична крачка в желаната посока.

Художествено оформление: Никола Грозданов е визуален артист, живеещ и работещ в град София. Завършва магистратура в Националната художествена академия със специалност „Стенопис“, но основният му интерес е в областта на витража и арт стъклото. Реализира множество проекти в обществени сгради и частни домове, между които успя да сътвори и визията за поредната ни експериментална корица.
Допълнителна информация
Автор
 • Маргарет Мийд
 • Поредица
 • Автор Маргарет Мийд
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 432
  Размери 0.365kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Пътеписи / 
  Код: 0824.00004
  ISBN/Barcode: 9786197313031
  Производител: ЕРОВЕ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка