XS
SM
MD
LG
XL
 • Да направим собствен сайт с Joomla!

Да направим собствен сайт с Joomla!

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:D.K. Academy
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 268
Не е тайна, че много от съвременните сайтове използват готови системи за управление на съдържанието. Това е напълно нормално, като се има предвид какви възможности предоставят тези системи, при това безплатно. В тази книга е разгледан именно този начин - създаване на сайт със системата за управление на съдържание Joomla!.
Joomla! притежава изключително мощна функционалност, като в същото време e лесна за настройване и управление. Точно това я прави много популярна. За нея са разработени голям брой допълнителни разширения и теми за оформление, чрез които може да промените кардинално външния вид на сайта само за няколко секунди, като го направите наистина уникален.
Книгата започва с информация за това какво е Joomla! и как работи, след което е отделено нужното внимание на нейното инсталиране. В допълнение са описани решения на проблеми при инсталирането ? на локален компютър или на уеб сървър.
Следващите глави са изцяло практически. От тях ще научите как да: планирате структурата на сайта; управлявате потребителите; инсталирате допълнителни плъгини, модули, компоненти, теми за офор­мяне; модифицирате съществуващите менюта и правите собствени; управлявате съдържанието - създавате категории, статии, записи и навигация в сайта. Ще разберете и как да добавите фотогалерия и коментари към сайта и как да направите собствен интернет магазин.
Тук е обърнато внимание и на средствата за получаване на статистическа информация от сайта и как да се повиши неговата сигурност. Разгледана е и SEO оптимизацията, с което ще направите сайта по-лесно откриваем за търсачките и ще го класирате по-напред в резултатите от търсенето.
С тази книга не само ще успеете за кратко време да създадете собствен сайт, но и ще научите как да го управлявате с лекота.
Допълнителна информация
Автор
 • D.K. Academy
 • Поредица
 • Автор D.K. Academy
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 268
  Размери 0.416kg (23cm x 15cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Интернет / 
  Код: 602.542
  ISBN/Barcode: 9786197356489
  Производител: АСЕНЕВЦИ
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  JavaScript: решения на практически задачи
      Тази книга представлява сборник с практически примери по програмиране на Jav..
   3.00

  Цена: 19.95 лв

  Да управляваме интернет магазин с Magento
      Magento е една от най-мощните и в същото време най-гъвкавите платформи за съ..
   5.00

  Цена: 19.95 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка