XS
SM
MD
LG
XL
 • Да напишем макроси в Excel

Да напишем макроси в Excel

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Стивън Роман
  Година на издаване:2007
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 536
Вие вероятно вече сте открили, че съществуват много неща, които стават бавно или не могат да се направят през потребителския интерфейс на Excel, въпреки неговите мощни средства. Например опитвали ли сте някога да сортирате работните листа в работна книга, без да ги влачите и поставяте един по един? Някога искали ли сте да селектирате работен лист, чийто етикет не е показан в долния край на прозореца на работната книга, без да превъртате етикетите на всички налични работни листа? Всъщност вие можете да отстраните тези и още много други несъвършенства и да разширите вашия контрол над Excel, като използвате програмния език Visual Basic for Applications (VBA), създаден за програмно управление на Excel. Да напишем Макроси в Excel е въведение към VBA за Excel, което ви позволява да направите всичко това.

Да напишем Макроси в Excel осигурява на потребителите на Excel както и на програмисти, които не познават обектния модел Excel, солидно въведение към създаването на макроси с VBA и програми за Excel. В действителност книгата фокусира вниманието ви върху:
• Редактора на Visual Basic и програмната среда Excel VBA - цялостно разглеждане на характерните особености на Excel, интегрираната среда за развитие за писане, изпълнение, тестване, откриване и коригиране на грешки в макроси, написани с VBA
• Програмния език VBA - същия програмен език, използван и от другите приложения на Microsoft Office 2000 както и от разпространяваните версии на Visual Basic.
• Обектния модел Excel. Excel разкрива цялата си функционалност чрез своя обектен модел. Обектният модел е средството, чрез което Excel може да бъде управляван програмно с помощта на програмния език VBA. Тъй като обектният модел Excel със своите 192 обекта е вторият по големина измежду приложенията на Office, налага се читателите да бъдат запознати с най-важните обекти, за да могат да пишат ефективни макроси. Да напишем Макроси в Excel съсредоточава вниманието върху обектите с първостепенно значение, но включва също така и разглеждане на много други.

Да напишем Макроси в Excel е написана в сбит, сериозен стил, характерен за автора Стивън Роман, който използва прям, недвусмислен практичен подход. Вместо дълги упътвания, придружени с много обстойни и ненужни разсъждения и примери, Роман предпочита съществената информация за Excel VBA, овладяването на която ще ви помогне да програмирате ефективно. Тази книга, изпълняваща ролята на самоучител, съдържа интересни и полезни примери, решаващи проблеми, с които сигурно вече сте се сблъскали.

Да напишем Макроси в Excel е книгата, от която се нуждаете, за да навлезете в основите на програмирането с VBA на Excel и която ще ви помогне да увеличите вашата мощ и продуктивност, като използвате Microsoft Excel.
Допълнителна информация
Автор
 • Стивън Роман
 • Поредица
 • Автор Стивън Роман
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 536
  Размери 0.760kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Компютърна грамотност / 
  Код: 0212.00003
  ISBN/Barcode: 9549049833
  Производител: ЗЕСТ ПРЕС ЕООД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Да напишем макроси в Word
  Aко използвaтe Word чecто, Bиe вeроятно вeчe чувcтвaтe, чe cтe cпоcобeн дa пишeтe отчeти, фaкcовe ил..
   

  Цена: 13.27 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка