XS
SM
MD
LG
XL
 • Чичо Пейо

Чичо Пейо

 • Цена(при On-Line покупка): 17.95 лв
    Издателство „Миранда“ представя книгата „Чичо Пейо“ на Елин Пелин, илюстрирана от Стоян Анастасов. Събрала едни от най-веселите приказки, тя ще донесе много радост, припомняйки мигове от нашето детство.

    Елин Пелин
    Любим български писател, пресъздал живота в българското село, майстор на късия разказ. Автор е на много произведения за възрастни, пише и за деца. Много от книгите за деца, в които описва премеждията на хора и животни, са пълни с весел смях и шеги. Автор  е на „Ян Бибиян“ (1933),  „Кумчо Вълчо и Кума Лиса“ (1918), „Пижо и Пендо“, „Сладкодумна баба“ (1919), „Чичо Пейо“ и много, много други. Произведенията на Елин Пелин са известни и в чужбина, преведени са на повече от 40 езика.

    Стоян Анастасов
    Художникът, създал едни от най-оригиналните илюстрации за деца към много български приказки. Завършил живопис в класа на Илия Петров, дълго време работи като художествен редактор към няколко детски вестничета и списания. Негово дело са и рисунките в над 120 детски книги, в които изобразява героите с весели, запомнящи се образи. Илюстрирал е книгите: „Чичо Пейо“, „Приказен свят“, „Патиланско царство“, „Гладният вълк и глупавата мечка“ и много други.
Допълнителна информация
Автор
 • Елин Пелин
 • Поредица
 • Автор Елин Пелин
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Илюстратор Стоян Анастасов
  Корица Мека
  Националност 72
  Размери 0.348kg (24cm x 22cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Българска детска литература / 
  Код: 333.209
  ISBN/Barcode: 9786197448405
  Производител: ЕТ МИРАНДА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка