XS
SM
MD
LG
XL
 • Четири картини на любовта - пиеси

Четири картини на любовта - пиеси

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Лукас Берфус
  Година на издаване:2012
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 280
Лукас Берфус е роден през 1971 г. в Тун, Швейцария. Дипломиран търговец на книги. От 1991 г. живее и работи като писател на свободна практика в Цюрих. Написал е редица пиеси за театралната трупа АСА400. Сътрудничи на театрите в Бохум, Хамбург и Берлин. Носител е на литературни награди на швейцарските градове Тун, Цюрих и Берн и на немската награда "Лойк".

През 2003 г. германското списание "Театърът днес" го определя като многообещаващ съвременен немскоезичен млад автор. През 2005 г. е обявен на театралните празници в Мюлхайм, а след това и от списание "Театърът днес" за драматург на годината. Носител е на немските награди "Мара Касенс", "Ана Зегерс", "Ханс Фалада" и специалната награда за мир "Ерих Мария Ремарк", както и наградата "Шилер" на едноименната швейцарска фондация.

След новелата му "Мъртъвците", романа "Сто дни" и сборниците с пиеси "Сексуалните неврози на нашите родители" и "Амигдала", "Четири картини на любовта" е петата книга на Лукас Берфус, която излиза на български език.

Никой друг съвременен драматург не е в състояние да представи така най-актуалните теми на обществото. Езикът при него понякога е такъв, сякаш е погълнал бастун и сега крачи гордо и със самочувствие в пространството.

Франкфуртен Рундшау

Темите, разглеждани от Лукас Берфус, като егоистичната любов, чувството за вина, избягването или отлагането на отговорността в различни области на живота, са важни за всички хора и заради това привличат.

Тагесанцайгер

Едва ли днес има друг драматург, който да пише по-добри диалози.

Велт ам Зонтаг
Допълнителна информация
Автор
 • Лукас Берфус
 • Поредица
 • Автор Лукас Берфус
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 280
  Размери 0.280kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Драматургия / 
  Код: 042.789
  ISBN/Barcode:
  Производител: РИВА
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Обезумял
      Случайно хрумване кара Филип да тръгне след една жена в тълпата след края на..
   5.00

  Цена: 16.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка