XS
SM
MD
LG
XL
 • Червената майка

Червената майка

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв
Публикувана за пръв път през 1932 г. като "Червената майка", тази книга, станала с времето класическа, е едно от първите писмени свидетелства за живота на индианците, видян през погледа на жена.

Красив Щит разказва своята история на автора с помощта на преводачка и езика на знаците. Лечителката на враните е една от малкото, които си спомнят времената преди идването на белия човек и изчезването на бизоните. Тя говори за игри и кукли, за детството на индианските деца, за задълженията на момичетата и жените- изграждането на типитата, обработването на кожите, брането на плодове, изравянето на корени, готвенето. От разказа и научаваме за ухажването и брака, раждането и отглеждането на деца, вещите сънища, гражата за болните, опасностите и радостите да бъдеш жена сред мъже, чийто живот преминава в лов и битки.

Що се отнася до природата и значимостта на виденията и сънищата в тази книга, разказът на Красив Щит е като женски еквивалент на книгата на Нейхард "Говори Черният Аос".

Франк Б. Линдерман, роден в Охайо през 1869 година, заминава през 1885 в Монтана. Прекарва юношеските си години като трапер, ловец и каубой и води живот, тясно свързан с враните и други индиански племена. Сред другите му книги особено известна е Много Подвизи, вождът на враните
Допълнителна информация
Автор
 • Франк Линдерман
 • Поредица
 • Автор Франк Линдерман
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 256
  Размери 0.196kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Етнология и Фолклор / 
  Код: 286.119
  ISBN/Barcode: 9789543190553
  Производител: ШАМБАЛА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка