XS
SM
MD
LG
XL
 • Часът преди зората

Часът преди зората

 • Цена: 9.99 лв
  3.63 (19 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Съмърсет Моъм
  Година на издаване:2005
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 232

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 01.10.2020
   до краен адрес: 01.10.2020 - 03.10.2020
Всичко е наглед благополучно и животът тече безоблачно в имението Грейвъни Холт на аристократичния английски род Хендерсън. Бащата е генерал в оставка, първородният син заема висок държавен пост и е щастливо женен за красивата, изтънчена Мей, средният син учи в Оксфорд, малкият Томи печели сърцата с юношеската си дързост, а дъщерята Джейн е колоритна и остроумна личност.

Но под привидната безметежност тлеят нежелани страсти. Мей е влюбена в управителя на имението и иска развод, а Джим - в австрийката Дора, приютена от семейството, след като е загубила близките си. Когато избухва войната, отношенията се усложняват до крайност - и се оказва, че не всеки е такъв, какъвто е изглеждал. Изпитанията пред страната се преплитат с личните трагедии и жертви на героите и водят до бурна и трагична развръзка.

В "Часът преди зората" Съмърсет Моъм откроява честта, достойнството и куража на нацията по време на Втората световна война, в съчетание с пословичното британско самообладание и чувство за хумор пред лицето на опасността. Творбата излиза първо в САЩ през 1942 година и бързо претърпява няколко преиздания. Интригуващият и вълнуващ сюжет дава основание на "Парамаунт" да откупи екранните права и романът е филмиран през 1944-а.

Няма голяма разлика между хората. Всички са смесица от възвишеност и нищожество, от добродетелност и порочност, от благородство и безчестие... Моите наблюдения са ме довели до извода, че в крайна сметка няма разлика между доброто и злото, както искат да ни убедят моралистите.

Винаги са ме дразнили онези писатели, които изискват читателят да прояви известно усилие, за да ги разбере. Достатъчно е да се обърнете към великите философи, за да се уверите, че и най-тънките нюанси на дадена мисъл могат да се изразят ясно.

У. Съмьрсет Моъм
Допълнителна информация
Автор
 • Съмърсет Моъм
 • Поредица
 • Автор Съмърсет Моъм
  Година на издаване 2005
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 232
  Размери 0.258kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 089.113
  ISBN/Barcode: 9545972238
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Цветният воал
  Красивата и повърхностна Кити се омъжва прибързано и без любов за суховатия, но страстно влюбен в не..
   3.93

  Цена: 14.00 лв

  Горе във вилата
  Младата Мери Пантън обитава предоставена й от приятели красива вила край Флоренция, обмисля бъдещето..
   3.69

  Цена: 12.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка