XS
SM
MD
LG
XL
 • C ++ в примери и задачи

C ++ в примери и задачи

 • Наличност: Изчерпано
 • Година на издаване:2015
  Език: Български
  Страници: 342
C++ е един от най-популярните и търсени езици за програмиране. Той е изключително гъвкав и богат и е невъзможно да си представим професионален програмист, който да не го знае.
Опитът показва, че един материал се усвоява най-добре, ако е илюстриран с примери. Освен това, понякога е много трудно да се обясни дадена концепция или подход, ако те не са придружени с практически материал.
Тази книга е предназначена за онези, които не знаят или са слабо запознати с езика C++ и искат бързо да се научат да програмират на него. Ето защо в първа глава ще намерите основополагащи примери. Тук ще научите как е организирана програмата в C++; как се въвеждат и извеждат данни чрез прозореца на конзолата; как се декларират променливи и изпълняват прости аритметични операции.
В следващите глави последователно се разглеждат по-сложни примери и задачи, свързани с управляващите инструкции, с използването на указатели, масиви, обекти, обобщени класове и функции. Обърнато е внимание и на най-важните механизми на обектно-ориентираното програмиране, които могат да бъдат реализирани в С++.
Казано накратко - в книгата ще намерите множество тематично подбрани примери и задачи, които покриват всички основни раздели и въпроси, които са важни от гледна точка на изучаването на C++.
Авторът е положил максимални усилия, за да направи съдържа­нието достатъчно просто и нагледно.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2015
  Език Български
  Страници 342
  Размери 0.540kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Програмиране и езици / 
  Код: 0602.00044
  ISBN/Barcode: 9789548898683
  Производител: АСЕНЕВЦИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка