XS
SM
MD
LG
XL
 • Буда на тавана

Буда на тавана

 • Цена(при On-Line покупка): 14.00 лв
3.63 (62 ratings by Goodreads)
През първата половина на XX век група млади японки имигрират в Сан Франциско, за да се омъжат за японци, които са виждали само на снимка. Те вярват, че в непознатата страна ги очакват щастие, любов и сигурност, но когато стъпват на пристанището, ги застига реалността – жестока, неумолима и необратима.

Вдъхновена от реални исторически събития, „Буда на тавана“ проследява тяхната необикновена съдба – от дългото мъчително пътуване с кораб до пристигането им в Сан Франциско и първите им нощи като нови съпруги. От съсипващата работа на полето и в къщите на белите жени до нестихващия копнеж за майчината прегръдка и за дома, в който никога няма да се завърнат. От раждането и отглеждането на деца, които някой ден ще се отрекат от произхода и културното си наследство, до началото на войната, която ще промени живота им завинаги.

Мечтите на младите японки, техните надежди, трагедии и малки победи трогват и завладяват читателите още от първата страница, а изящният и необикновен стил на Джули Оцука насища книгата с палитра от емоции и я превръща в истински литературен шедьовър.
Допълнителна информация
Автор
 • Джули Оцука
 • Поредица
 • Автор Джули Оцука
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 180
  Размери 0.189kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 257.149
  ISBN/Barcode: 9786197300437
  Производител: КИВИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка