XS
SM
MD
LG
XL
 • Безкрайният потенциал

Безкрайният потенциал

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Лотар Шефер
  Година на издаване:2014
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 264
Представете си далтонист, който коментира цветна дъга на хоризонта. Точно в такава позиция е научната парадигма на ХХ век, заела своето достойно място в музея на мадам Тюсо. Квантовата физика, макар и родена през миналия век, е друго измерение за Вселената. Днес учени от Оксфорд са убедени, че до една година ще произведат материя от светлина. Теоретично процесът е доказан преди 80 години от физиците Грегъри Брейт и Джон Уилър, но едва сега технологично са възможни и лабораторни експерименти.

Схващате ли за какво става дума? Как ви звучи въпросът: ”Ще можем ли в бъдеще да превръщаме енергията във време и времето в енергия?” Или твърдението на знаменития руски офталмолог Ернст Мулдашев: „Светът, в който живеем, е значително по-сложен от нашите представи за него.”

Именно затова Лотар Шефер твърди, че всички ние имаме нужда от един кратък курс по приложна квантова физика. Точно това е целта на тази книга. И тогава може би ще осъзнаем безкрайния потенциал, заложен във всеки от нас, за да прогледнем за света, за себе си и за смисъла на битието ни, в което енергията се превръща в светлина, а светлината в материя.
Допълнителна информация
Автор
 • Лотар Шефер
 • Поредица
 • Автор Лотар Шефер
  Година на издаване 2014
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 264
  Размери 0.330kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Науки /  Физика / 
  Код: 350.170
  ISBN/Barcode: 9789549913439
  Производител: НСМ МЕДИА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка