XS
SM
MD
LG
XL
 • Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве

Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве

 • Цена: 14.00 лв
  5.00 (16 ratings by Goodreads)
 • Автор:Радосвета Симеонова
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:БългарскА
  Страници: 216

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 21.09.2020
   до краен адрес: 21.09.2020 - 23.09.2020

    В своята книга „Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве“ д-р Радосвета Симеонова представя цялостна, ясна и разбираема картина на проблема, като отправна точка е убеждението, че заболяванията в устата не са проблем само на устата, а сигнал, че тялото е в дистрес и не може да поддържа баланса си поради някакви липси или прекомерно излагане на негативни фактори.

    Тръгвайки от далечното минало, когато хората са имали здрави и силни зъби, през зараждането на денталната медицина и обособяването ѝ като самостоятелен дял от медицината и достигайки до широко използваните в наши дни методи за лечение на зъбите, д-р Симеонова отвежда читателя към корените на проблема. Тя продължава с обстоен преглед на устройството на зъбите и процесите,с които те са неразривно свързани с функционирането на цялото тяло. 

    Изключителен интерес представляват цитираните от нея знакови проучвания на д-р Уестън Прайс и лейди Мей Мелънби, бележещи повратна точка в осъзнаването на причините за епидемията от кариес в цивилизования свят. Очертала голямата и сложна картина, д-р Симеонова дава професионални съвети за естествена профилактика на зъбите и тяхната реминерализация, основани на задълбоченото осъзнаване и разбиране на множеството замесени в тези процеси фактори: хранителният режим, ролята на бактериите и епигенетичното послание на храната, разнообразните средства за зъбна хигиена, стресът и начините за справянето с него, и най-вече – какво ни казват нашите зъби и как да се научим да ги разбираме.Убеден поддръжник на интегративния подход в зъболечението, д-р Симеонова предлага ценни насоки как да тълкуваме сигналите на своето тяло и да правим най-доброто за него. Защото е време да направим своя избор колко здрави искаме да бъдем ние и децата ни.


    Д-р Радосвета Симеонова е водещ специалист в областта на профилактиката на денталните заболявания и лечението на кариес на ранното детство. Завършила е дентална медицина в Медицински университет, София, през 2010 г. След дипломирането си започва работа като общопрактикуващ зъболекар в семейния дентален кабинет. Д-р Симеонова е член на Български зъболекарски съюз. Познанията ѝ в лечението и профилактиката на заболяванията се простират отвъд пределите на университетското образование. Тя е преминала обучение по хомеопатия към Центъра за обучение и практикуване на хомеопатия, завършила е курс по акупунктура и китайска традиционна медицина към Центъра по източна медицина на Медицински университет, Варна, освен това е и сертифициран специалист по хранене към Functional Nutritiоn Lab, USA. Фокус на работата ѝ е разпространяване на идеята за по-добър и осъзнат избор на грижата за зъбите при децата и възрастните. Целта ѝ е посредством лесни практики и натурални средства да помага на своите пациенти да постигнат по-добро здраве на зъбите и на целия организъм.

    През 2015 г. д-р Симеонова създава сайта bezkaries.com, където предлага онлайн консултации по въпроси, свързани със здравето на зъбите и устата. Нейната онлайн програма Предизвикателството „Без кариес“ е помогнала на стотици хора да подобрят начина, по който се грижат за зъбите си. Автор е на над 100 статии и 2 електронни книги по темата. Д-р Симеонова е мотиватор и инфлуенсър за по-здравословен начин на живот. Тя е уважаван лектор на форуми за родителство и доброволец във фондация „За храната“, чиято основна задача е популяризиране и прилагане на принципите на здравословно хранене сред родителите и децата. Нейната мисия е да популяризира превенцията и персонализираната грижа за зъбите и цялото тяло.

Допълнителна информация
Автор
 • Радосвета Симеонова
 • Поредица
 • Автор Радосвета Симеонова
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност БългарскА
  Страници 216
  Размери 0.320kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Здравословно хранене, Диети / 
  Код: 007.761
  ISBN/Barcode: 9789544748371
  Производител: КИБЕА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка