XS
SM
MD
LG
XL
 • Байерн Мюнхен. Гордостта на Германия

Байерн Мюнхен. Гордостта на Германия

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Съставители Станил Йотов; Филип Йотов
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 112

MIA SAN MIA
„Икономическото ни развитие отбеляза огромен скок, особено в последните десетина години. Не можем и не бива да затваряме очи пред този финансов прогрес. Но и не бива да забравяме откъде сме тръгнали...“
Ули Хьонес, легенда и почетен президент на „Байерн“

Лозунгът Mia san mia е едно от най-хубавите неща, които може да се срещнат във футбола. На латински това означава „Ние сме това, което сме“. Казано по друг начин – „Ние сме си ние“.
Това е мотото на един от най-великите футболни клубове в света - „Байерн“ (Мюнхен). Една по-особена институция в най-популярната игра.
Символ на модерната Германия и нейния футбол, този отбор винаги е бил оприличаван на отлично смазана машина за хладнокръвна игра с топката. С всичките си победи, шампионски титли, купи, медали и отличия.
Но Mia san mia означава и нещо друго. А то е, че когато си на върха, трябва да гледаш надолу и да помагаш, ако се налага. В над 120-годишната си история „Байерн“ е бил и горе, и долу. Но винаги е изповядвал тази идея, която се простира далеч зад пределите на футболното поле. Тя съдържа в себе си чувството за собствено достойнство, удовлетворение и благодарност към съдбата.
Името „Байерн“ се асоциира най-вече с неутолима жажда за успехи. Но не само... „Байерн“ има изключителното щастие да бъде колкото футболна, толкова и семейна ценност. Да сте виждали друг отбор от този ранг да пие бира с народа на „Октоберфест“? Футболистите му да гостуват на запалянковците по Коледа? Да изпеят песен в хор с най-послушните деца? Или да опекат сладки за сиропиталището?
Точно това е идеята Mia san mia, изкристализирала най-ярко в последните две десетилетия на „Байерн“. Това е философията, прокарана от трите най-най-големи фигури в клуба – Франц Бекенбауер, Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге.
Забелязвате ли, че в почти всички футболни отбори на гърба на фланелките най-отгоре пише името на футболиста? По-долу е номерът и чак след това (евентуално) името на клуба. Ако фланелката е напъхана в гащетата, то няма и да се види. Но в „Байерн“ надписът FC BAYERN M?NCHEN стои най-отгоре. Защото това име означава много. То е ДНК-то на всичко.
Ето защо „Байерн“ няма как да стане футболна корпорация, концерн или търговски бранд като повечето от останалите грандове в Европа. Въпреки огромните скокове в икономическото му развитие едно е ясно – той ще си остане преди всичко футболен клуб за своите привърженици, за хората. Това е „Байерн“: Mia san mia.

Допълнителна информация
Автор
 • Съставители Станил Йотов; Филип Йотов
 • Поредица
 • Автор Съставители Станил Йотов; Филип Йотов
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 112
  Размери 0.165kg (13cm x 21cm)
  Категория Книги /  Хоби /  Спорт / 
  Код: 0905.00028
  ISBN/Barcode: 9786197529166
  Производител: Premium books
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Пеп Гуардиола. Да спечелиш по различен начин
  Пеп Гуардиола е един от най-харизматичните и успешни мениджъри във футбола. Като футболист той е..
   4.07

  Цена: 19.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка