XS
SM
MD
LG
XL
  • Българско-английски речник

Българско-английски речник

  • Наличност: Изчерпано
  • Година на издаване:2009
    Език: Български / Английски
    Корица: Твърда
    Страници: 1056
Новият Българско-английски речник е най-подробният и най-пълният от съществуващите на българския пазар. Той отразява ежедневната лексика и специфични думи, изрази и термини, свързани с обществения, научния и културния ни живот, а също и думи и изрази, отразяващи българските традиции и специфични национални понятия.

Речникът съдържа над 145 000 думи, значения, словосъчетания, пословици и поговорки. Английските съответствия са над 410 000.

Структурата на речниковата статия позволява не само думите да бъдат разбрани, но и да се използват в разнообразни комуникативни ситуации. Това превръща речника от справочник в активен инструмент.

Речникът може да се ползва от хора с различно ниво на владеене на английския език и с различни интереси. Читатели с по-висока степен на познание ще намерят в него многобройни синоними и синонимични фрази от различни регистри на двата национални варианта, британски и американски, и от разнообразни области на живота, както и 13 тематични приложения с рядка и тясно специализирана информация.
Допълнителна информация
Автор
  • Поредица
  • Година на издаване 2009
    Език Български / Английски
    Корица Твърда
    Страници 1056
    Размери 1.650kg (24cm x 18cm)
    Категория Книги /  Чуждоезиково обучение /  Английски /  Речници / 
    Код: 0019.00093
    ISBN/Barcode: 9789540203201
    Производител: НАУКА И ИЗКУСТВО
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка