XS
SM
MD
LG
XL
 • Българско-английски медицински речник. Bulgarian-english medical dictionary

Българско-английски медицински речник. Bulgarian-english medical dictionary

 • Година на издаване:1994
  Език: Български / Английски
  Корица: Твърда
  Страници: 732

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 01.08.2021
   до краен адрес: 01.08.2021 - 03.08.2021
Настоящият БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК се издава поради голямата необходимост от подобен медицински речник. Липсата му у нас се чувства особено много сред медицинските кадри, преводачите и ползващите английски език, тъй като този език все по-широко навлиза и се използва в научната литература предвид на новостите в медицинската наука и практика.

Авторите съставиха този речник с цел да улеснят не само българите, ползващи английски език, но и чужденците, за които е необходим правилният български език.

Речникът беше съставен и издаден след дългогодишен упорит труд.

След издаването на АНГЛИЙСКО-БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК съобщихме на читателите, че работим и върху настоящия БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК, след което получихме много писма и телефонни обаждания с молба да включим и в него, но по-пълно съкращенията в английската и американската медицинска литература.

Ние уважихме читателските молби и включихме всички срещани съкращения в използваната литература /вж. послеписа/, като смятаме, че по този начин най-пълно задоволяваме нуждите на ползващите речника и особено на преводачите.
Речникът съдържа 48 680 думи и изрази и 2 625 съкращения. Включени са работни термини и някои важни изрази, използвани в съвременната медицинска наука и практика, както и такива, които намират приложение в медицината.
Изданието е първо по рода си в България.

При създаването му са ползвани множество авторитетни речници, енциклопедии, медицински списания и наръчници от Великобритания, САЩ, Канада, Русия и България /вж. послеписа/.
БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК е предназначен за голям кръг аудитория сред медицинските и филологическите среди: лекари, научни медицински работници, преподаватели във висшите и средните медицински заведения, стоматолози, ветеринарни лекари, биолози, фармацевти, фелдшери, медицински сестри, студенти по медицина и фармация, преводачи и всички, ползващи английски език.

Надяваме се, че този резултат на дългогодишен и упорит труд ще бъде от практическа полза и оценен по достойнство. Бихме желали да изкажем нашата дълбока благодарност на всички, които допринесоха за издаването на речника.

От авторите
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 1994
  Език Български / Английски
  Корица Твърда
  Страници 732
  Размери 0.730kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Чуждоезиково обучение /  Английски /  Речници / 
  Код: 595.004
  ISBN/Barcode: 954836901Х
  Производител: НАЛЯ-2 ЛИЛЯНА ЯНКОВА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка