XS
SM
MD
LG
XL
 • Антисемитизъм в България днес

Антисемитизъм в България днес

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Алфред Криспин - съставител
  Година на издаване:2004
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 236
Хитлеристки флагове и символи, размахвани от "неидентифицирани" пронацисти на площада пред Президентството навръх Новата 2001 година, скандализираха тогавашния президент на България, г-н Петър Стоянов, излязъл да приветства под изобилно валещия сняг празнуващото множество. Този дързък акт, който през отминаващата година беше предшествуван от издаването на "Моята борба" на Адолф Хитлер и на дузина други фашистки съчинения, предизвика оживени коментари и даде повод за заглавия като "В България се ражда антисемитизъм" /"24 часа", 18.01.2001/.

Разтревожени от зачестилите подобни прояви, три неправителствени организации - Българският хелзинкски комитет, Организацията на евреите в България "Шалом" и Институт "Отворено общество" - решиха да установят емпирично какъв е действителният размер на това явление тук и създадоха Работна група за изследване на антисемитизма в България днес. Мандатът на Работната група беше да документира и анализира в продължение на цялата 2003-та година такива нелицеприятни факти в страна, която епохата на Холокоста спаси от изтребление целокупното си еврейско малцинство.

В този Сборник участниците в Работната група представят личните си констатации от едногодишната обща изследователска работа.
Допълнителна информация
Автор
 • Алфред Криспин - съставител
 • Поредица
 • Автор Алфред Криспин - съставител
  Година на издаване 2004
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 236
  Размери 0.190kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 015.0162
  ISBN/Barcode: 9545293101
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка