XS
SM
MD
LG
XL
 • Анонимни снайперисти
  -80 %

Анонимни снайперисти

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв 2.00 лв
Новата книга на Палми Ранчев е по-жестока от вулгарните романи на Христо Калчев. С тази разлика, че Ранчев не залага на приложното четиво, а на проблемната проза. И на същинската литература.

Последният му роман е не само свидетелство за него като блестящ белетрист, но и за кървавата сага за садизма, цинизма и социализма, агонизиращ вече две десетилетия.

Вместо да стане мутра. Палми Ранчев става писател, макар че като бивш състезател и треньор по бокс той дълго време тренира заедно с бъдещите членове на бригадите от борци, джудисти и каратисти. Той обаче избира дългия път към литературата, или по-точно тя се спира на него. И започват взаимно да се доверяват един другиму.

Описаните в романа събития не са дочута и префасонирана информация, а поглед от първа ръка към героите на смутните времена и към фалшивите светци, заслужили да бъдат оснайперени. Затова с безпощадност и хъс, с отвращение и презрение "Анонимни снайперисти" дава заявка за бестселър на годината.
Румен Леонидов

Романът на Палми Ранчев отново разказва за това, което ни се случва тук и сега, във враждебната среда на безкрая на българския преход с всичките му лъкатушения и безумия. Без да се влива в познатото течение на съвременни романи, които описват криминалното битие на част от българското общество, авторът използва този фон, за да направи още по-абсурдно съществуването на героя си, дръзнал да бъде несъгласен, да се противопостави на онова, в което и медии, и политици днес ни убеждават - наведете глава, примирете се, защото има и по-лошо.

Силвия Чолева
Допълнителна информация
Автор
 • Палми Ранчев
 • Поредица
 • Автор Палми Ранчев
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 280
  Размери 0.300kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска проза /  Криминални романи, Трилъри / 
  Код: 089.153
  ISBN/Barcode: 954597270X
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка