XS
SM
MD
LG
XL
 • Алманах-пътеводител на Пловдив и околностите му

Алманах-пътеводител на Пловдив и околностите му

 • Цена(при On-Line покупка): 14.00 лв
Издаден през далечната 1928 година, „Алманахъ - пътеводителъ на Пловдивъ и околностите му“ е двуезичен справочник – на български и френски език, нещо наистина новаторско за това време.


Книгата е фототипно издание и съвместен проект на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и Фондация „Пчелен кошер“. Целта на проекта е да популяризира националното богатство на съкровищницата на българската книжнина и да подпомогне дейността й за неговото опазване и съхранение.

Пътеводителят съдържа подробно представяне, с богати исторически справки, географско разположение, климат и съвременно състояние на Пловдив и на най-значимите градове в областта. Това са: Карлово, Казънлък, Борисовград /Първомай/, Татар Пазарджик /Пазарджик/, Хасково, Станимака /Асеновград/ и Чирпан.

Информацията, включена в Алманах - пътеводителя обхваща всички сфери на стопанския и икономическия живот. Наистина едни развити европейски градове! С адреси и телефонни номера ориентира жителите на Пловдив например: за намиращите се по това време консулски служби в града на големите европейски страни – 11 на брой, за адвокатски кантори, лекарски кабинети, аптеки, банки и банкери, съдилища и т.н.

Рекламни карета върху цяла страница , доста често двуезични, още по-нагледно помагат на потребителите да се ориентират и намерят нужното за техния бизнес и потребности.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 264
  Размери 0.300kg (15cm x 10cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  География, Туризъм /  Пътеводители, справочници /  История на България / 
  Код: 052.205
  ISBN/Barcode: 9789543271214
  Производител: КЛАСИКА И СТИЛ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка