XS
SM
MD
LG
XL
 • 10-те храни, които засилват имунитета

10-те храни, които засилват имунитета

 • Цена(при On-Line покупка): 5.00 лв
Имунната система е щит против вирусите, бактериите и други врагове на организма, например раковите клетки, които могат да застрашат здравето на човека. Щом такъв чужд фактор бъде разпознат, което също е една от функциите на имунната система, специализираните й клетки атакуват и унищожават болестотворните агенти още преди те да успеят да се размножат.

Ако имунната система е в добро състояние, организмът се справя лесно с повечето инфекции. И обратното, ако имунитетът е отслабнал, това води до чести, дълги и опасни боледувания.

За щастие ние самите можем да направим много, за да повишим защитните си сили. Водните и въздушните закалителни процедури, активното движение, достатъчният сън и намаляването на ежедневния стрес безспорно допринасят да се засили съпротивляемостта на организма срещу болестите. Те обаче няма да дадат очаквания ефект, ако не са съчетани с друг основен фактор за укрепването на имунната система -здравословното хранене.

Първото и най-важно правило в това отношение е да си осигурим разнообразно, балансирано меню. Този съвет изглежда очевиден, но ако дълго спазвате диети или сте прекалено заети, за да се храните нормално, или твърде често ядете полуфабрикати и "бързи" закуски, напълно възможно е организмът ви да изпитва недостиг на важни за функционирането на имунната система вещества.
Допълнителна информация
Автор
 • Стойка Петрова - съставител
 • Поредица
 • Автор Стойка Петрова - съставител
  Година на издаване 2005
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 96
  Размери 0.090kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Кулинария /  Храни /  Медицина, Здраве /  Алтернативна медицина / 
  Код: 131.036
  ISBN/Barcode:
  Производител: АБГ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка