XS
SM
MD
LG
XL
  • Това променя всичко
    -50 %

Това променя всичко

  • Цена(при On-Line покупка): 40.00 лв 20.00 лв
    Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Нейоми Клайн
    Година на издаване:2016
    Език: Български
    Корица: Твърда
    Страници: 720
„Това може би е първата истински честна книга за климатичните промени, писани някога.”

Брайън Уолш, „Тайм”

„Това е най-добрата книга за климатичните промени от дълго време – до голяма степен, защото е за нещо много повече. Тя поставя най-важната криза в човешката история в контекста на други наши текущи травми и ни напомня до каква степен сме зависими от енергията на въглищата, газта и нефта. А това би следвало да ни вдъхне надежда, защото означава, че борбата за един справедлив свят е същата като борбата за един свят, в който е възможно да се живее.”

Бил Маккибен, автор на „Краят на природата” и съосновател на „350.орг”

„Това променя всичко” е учебник за... ново, по-убедително и по-мощно екологично движене.”

Марк Битман

„Нейоми Клайн използва своя изтънчен, пламенен и педантичен интелект по отношение на най-важните и неотложни проблеми на съвремието... За мен тя е един от най-вдъхновяващите политически мислители в днешния свят.”

Арундати Рой, автор на „Богът на дребните неща и капитализма”

„Нейоми Клайн е гений. Тя прави за политиката това, което Джаред Даймънд направи за изучаването на човешката история. Тя умело съчетава политика, икономика, история и извлича прости и мощни истини с универсална приложимост.”

Робърт Ф. Кенеди младши

„Енергична нова дискусия... Въз основа на впечатляващ обем от изследвания г-жа Клайн отхвърля яростно идеята, че ще се спасим с помощта на нови технологии или чрез постепенен преход от изкопаеми горива: и двата подхода, твърди тя, са форма на отричане... Г-жа Клайн е наясно по отношение на неразрешимостта на проблемите, които описва, но въпреки това успява да ни вдъхне оптимизъм.”

Натаниел Рич, „Ню Йорк таймс”

„Клайн е смел и пламенен писател, който си струва да чуем, а книгата ? е силна и навременна.”

Джон Грей, „Обзървър” (Лондон)

„Ако глобалното затопляне е световен зов за пробуждане, всички сме в тежка летаргия... Не сме постигнали съществен напредък, твърди Клайн, защото очакваме решения от същите институции, които създадоха проблема... Интелигентният анализ на Клайн е необоримо доказателство, че част от отговора е в масовото пробуждане.”

Крис Бентли, „Чикаго трибюн”

„Увлекателна и драматична... Клайн пише за решителната битка за съдбата на Земята, в която ние или ще си върнем контрола над планетата от капиталистите, които я унищожават, или ще наблюдаваме как тя изгаря.”

Рой Скрантън, „Ролинг стоун”

„Последната книга на Нейоми Клайн е може би манифестът, от който климатичното движение – а и планетата – се нуждаят в момента... За тези, които действително чуят нейното послание – а те вероятно са легион, – нейната книга може да се превърне в катализатор на масово движение, от което според нея светът се нуждае в момента.”

Мейсън Инман, „Сан Франсиско хроникъл”

„Силно и безкомпромисно написана, пламенната дискусия, която очакваме от Клайн, съчетава сведения от първа ръка от събития по целия свят и унищожителни политически анализи... Нейната вълнуваща проницателност е политическа, икономическа, социална, културна и нравствена преоценка на човешкия свят.”

Майк Хюм, „Ню сайънтист”

„Клайн е сред най-влиятелните фигури на левицата и изтъкнат поборник по проблемите на климата... Талантлив писател и безспорен специалист по обсъжданите проблеми.”

Пилита Кларк, „Файненшъл таймс”

„Каквато и позиция да заемете, Клайн заслужава признание за това, че не разкрасява проблема... „Това променя всичко” би могла да мотивира много хора да мислят и действат по промените на климата, а това е добре.”

„Асошиейтед прес”

„Една революционна книга... Елегантно съчетание между наука, статистика, конкретни факти и проницателност, тя не парализира, а повдига духа на читателя... Настойчивостта и гневът на Клайн се основават на педантична документация и пламенна аргументация. Сърцето и разумът вървят ръка за ръка в този авторитетен отклик на настоящата криза.”

Награда за документална литература за 2014 г.

„Безспорно една от най-важните книги на десетилетието.”

Амитав Гош, автор на „Гладният прилив”

„Книгата притежава вдъхновяващо послание: че хората са се променяли преди и могат да се променят отново. Тя е смело предизвикателство за тези, които смътно се надяват, че проблемът ще ни се размине или ще ни спаси някоя нова технология.”

Камила Кавендищ, „Сънди таймс” (Лондон)

„Произведение с потресаваща сила, изчерпателна аргументация и впечатляваща категоричност... Благодарение на изключителния си талант Клайн винаги успява да синтезира огромни количества информация и да свърже привидно несъпоставими проблеми.”

Дрю Нелс, „Глоуб енд Мейл” (Торонто)

„Това променя всичко” не е само книга, не само момент, не само движение. Тя е оръжие на справедливостта. Път за оцеляване.”

Д. Р. Тъкър, „Вашингтон монтли”
Допълнителна информация
Автор
  • Нейоми Клайн
  • Поредица
  • Автор Нейоми Клайн
    Година на издаване 2016
    Език Български
    Корица Твърда
    Страници 720
    Размери 0.730kg (22cm x 15cm)
    Категория Книги /  Екология, Селско стопанство, Животновъдство /  Изток запад sale / 
    Код: 0200.01375
    ISBN/Barcode: 9786191527465
    Производител: ИЗТОК ЗАПАД
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка