Любов по време на холера

  • Любов по време на холера
    -10 %
  • 28.00 лв25.20 лв

Луксозно ново издание на един от най-великите романи на ХХ век, 29 години след първата си и единствена поява на български език.

Животът е по-безкраен от смъртта - това е прозрението, което получава капитанът на кораба, докато гледа на неговата палуба Флорентино Ариса и Фермина Даса заедно, събрани петдесет и три години, седем месеца и единайсет дни заедно с нощите им след началото на тяхната любов.

„Фермина Даса обаче не се остави да я зарази мрачното му настроение. Той естествено се помъчи да й го предаде, докато тя му помагаше да пъхне крака в панталоните и закопчаваше многобройните копчета на ризата му. Но не успя, защото Фермина Даса не се впечатляваше лесно, а още по-малко от смъртта на човек, когото не обичаше. Знаеше само, че Херемия де Сент Амур беше инвалид с патерици, когото никога не бе виждала, че бе избягал от разстрел по време на един от многобройните бунтове на някой антилски остров, че бе станал фотограф на деца по необходимост, но беше най-търсеният в областта, и че бе спечелил шахматна партия срещу някой си, когото тя помнеше като Торемолинос, а в действителност се казваше Капабланка.“

Читателите ще се насладят на прочутото произведение на Гарсия Маркес, този прекрасен разказвач и превъзходен стилист, в целия му вътрешен и външен блясък.
Допълнителна информация
Автор Габриел Гарсия Маркес
Година на издаване 2016
Език Български
Корица Твърда
Страници 432

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро

Други продукти

Дванайсет странстващи разказа

Дванайсет странстващи разказа

"Привечер стигнаха границата и Нена Даконте забеляза, че пръстът й с венчалната халка продължава да ..

16.00 лв

За любовта и други демони

За любовта и други демони

ХVІІІ век. Картахена де Индиас. Пепеляво куче със звезда на челото се втурва из тесните улички на па..

16.00 лв

Хроника на една предизвестена смърт

Хроника на една предизвестена смърт

Габриел Гарсия Маркес в интервю за „Гасета де Куба“ през 1988 г.: „Неведнъж съм казвал, че книгата, ..

15.00 лв 13.50 лв